αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα δύο πράγματα στα οποία δεν ξοδεύει χρήματα ο Bill Gates (και οι υπόλοιποι το κάνουμε)

Τα δύο πράγματα στα οποία δεν ξοδεύει χρήματα ο Bill Gates (και οι υπόλοιποι το κάνουμε)

Μπορεί να είναι δισεκατομμυριούχος. Και ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν θέλει να ξοδεύει πολλά χρήματα… για πράγματα που θεωρεί ασήμαντα. Ο Bill Gates έχει μια τεράστια περιουσία, αλλά είναι οικονομικά «σφικτός» σε κάποια πράγματα.

Ο γνωστός επιχειρηματίας, σε παλαιότερη απάντηση του, σε ερώτηση χρήστη του Reddit, στην κατηγορία «Ρώτησε με οτιδήποτε», έγραψε χαρακτηριστικά:

«Δεν μου αρέσει να χαλάω πολλά χρήματα σε ρούχα ή κοσμήματα». Και για του λόγου το αληθές, έχει εμφανιστεί πολλές φορές, φορώντας ένα ρολόι που κοστίζει πολύ λίγα χρήματα. Ενώ και το ντύσιμο του είναι συνήθως πολύ απλό. Παρόμοια τακτική ακολουθούν πάντως και άλλοι πλούσιοι επιχειρηματίες, όπως ο Mark Zuckerberg. Ο οποίος επίσης εμφανίζεται με «ταπεινό» ντύσιμο τις περισσότερες φορές.

Το πρώτο ακριβό πράγμα που αγόρασε ο Bill Gates, όταν η Microsoft ξεκίνησε να «απογειώνεται»

Πάντως σε άλλα πράγματα ο Bill Gates είναι αρκετά ανοιχτοχέρης. Τουλάχιστον έτσι ήταν πριν αρκετά χρόνια.

Το 1979, η Microsoft άρχισε να «απογειώνεται». Τότε, ο νεαρός Bill Gates έκανε την πρώτη του μεγάλη αγορά. Όπως λέει ο ίδιος σε συνέντευξη του στο Business Insider, αγόρασε το supercar Porsche 911. Όπως μάλιστα εξηγεί, το αυτοκίνητο κόστισε μόνο… ένα μικρό κομμάτι, από την περιουσία που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει σε εκείνη τη φάση. «Ήταν μεταχειρισμένο, αλλά ήταν ένα απίστευτο αυτοκίνητο», λέει ο Gates.

Σε αντίθεση με άλλους πλούσιους ανθρώπους, ο Gates δεν αγόρασε το αυτοκίνητο για να το κλείσει σε ένα γκαράζ και να αραχνιάζει. Το χρησιμοποιούσε καθημερινά, ενώ παραδέχεται ότι του άρεσε η ταχύτητα. «Μερικές φορές, όταν ήθελα να σκεφτώ τη νύχτα, απλά έπαιρνα το αυτοκίνητο και ταξίδευα με μεγάλη ταχύτητα», λέει ο ίδιος. «Ευτυχώς, δεν σκοτώθηκα από αυτό» λέει χαριτολογώντας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − seven =