αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα δύο πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε κάποιον όταν είναι εκνευρισμένος

Τα δύο πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε κάποιον όταν είναι εκνευρισμένος

Αν δεν θες να φανείς αναίσθητος ή ακόμα και εχθρικός, υπάρχουν δύο πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να πεις σε κάποιον όταν είναι εκνευρισμένος. Ποια είναι αυτά; «Ηρέμησε» και «χαλάρωσε». Όλοι έχουμε πει αυτές τις λέξεις.

Η προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος όταν κάποιος ταλαιπωρείται είναι απίστευτα άχρηστος, αν και μπορεί να είναι χρήσιμος μόλις ηρεμήσει.

Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή αυτού είναι πώς τα πιο απλά πράγματα μπορεί συχνά να είναι τα πιο βαθιά.

Όπως εξηγεί το goodtherapy.org, οι γιατροί και οι νοσοκόμες το γνωρίζουν αυτό καθώς στη μέση μιας διαδικασίας θα μπορούσαν απλώς να πουν σε έναν ασθενή: Τα πας τέλεια, απλά συνέχισε να αναπνέεις. Αυτό είναι και υποστηρικτικό.

H παρόρμηση να προσπαθείς συνεχώς να βρεις κάποια μαγική φράση που θα κάνει το σχόλιο να προσγειωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οδηγεί συχνά στο να πεις κάτι που θα ήταν καλύτερα να μην ειπωθεί. Tο να κρατάμε τα πράγματα συνοπτικά και ξεκάθαρα είναι η καλύτερη στρατηγική και στις δύο περιπτώσεις.

Μερικές φορές, η επιθυμία να βρούμε ακριβώς το σωστό πράγμα αποδεικνύεται ότι είναι… το ακριβώς λάθος πράγμα. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή δεν έχει να κάνει με εσένα που θες να νιώσεις καλά με την ικανότητά σου να βοηθήσεις, αλλά με το να επικοινωνήσεις με τον πιο αποτελεσματικό και ευγενικό τρόπο που είναι δυνατόν.

Δεν χρειάζεται να επανεφεύρετε τον τροχό. Το να λέτε πράγματα με συνοπτικό, ευθύ και συμπονετικό τρόπο, και να επαναλαμβάνετε το ίδιο πράγμα όσο συχνά είναι απαραίτητο, το κάνει πολύ πιο εύκολο για εσάς.

Το δυσκολότερο πράγμα είναι να μάθετε να λέτε λιγότερα, να ακούτε πιο προσεκτικά και να είστε πλήρως παρόντες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 6 =