αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο διαφορετικές ηλικίες στη ζωή μας, κατά τις οποίες είμαστε πιο δημιουργικοί και καινοτόμοι

Οι δύο διαφορετικές ηλικίες στη ζωή μας, κατά τις οποίες είμαστε πιο δημιουργικοί και καινοτόμοι

Εάν νιώθεις ότι το τελευταίο διάστημα η δημιουργικότητά σου δεν είναι στα ύψη, οι επιστήμονες έχουν μια εξήγηση και γι’ αυτό, ενώ δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.

Πότε είμαστε περισσότερο δημιουργικοί; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η οποία εξέτασε νικητές του Βραβείου Νόμπελ, μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί σε διαφορετικά στάδια της ζωής μας, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν χρειάζεται ν’ ανησυχείς εάν δεν είσαι ιδιαίτερα δημιουργικός όσο είσαι ακόμη 20!

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο De Economist, διαπίστωσε ότι υπάρχουν δύο τύποι καινοτόμων: Αυτοί που καταφέρνουν σπουδαία πράγματα ενώ είναι μόλις 20 χρονών και εκείνοι που κάνουν το πιο σπουδαίο τους έργο ενώ διανύουν τη δεκαετία των 50.

Οι συγγραφείς της έρευνας Bruce Weinberg, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, και ο David Galenson, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, εξέτασαν συνολικά 31 οικονομολόγους, βραβευμένους με Νόμπελ.

Οι επιστήμονες χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο κατηγορίες σε αυτούς που χρειάζονται κάποιο concept για να καινοτομήσουν και σε εκείνους που πειραματίζονται περισσότερο. Οι πρώτοι είναι αυτοί που μπορεί να σκεφτούν ξαφνικά μια καινούρια ιδέα, ενώ οι δεύτεροι βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους να αναλύουν, να ενσωματώνουν και να συνθέτουν όλες τις νέες πληροφορίες που μαθαίνουν στη δουλειά τους.

Αυτοί που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, οι “conceptual innovators”, όπως τους αποκαλεί η έρευνα είναι περισσότερο δημιουργικοί στην ηλικία των 25 ή των 29, ενώ αυτοί που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, οι “experimental innovators”, ήταν περισσότεροι δημιουργικοί κοντά στην ηλικία των 57.

Ο Weinberg μάλιστα ανέφερε για τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας ότι: «Πολλοί πιστεύουν ότι η δημιουργικότητα συνδέεται αποκλειστικά με τη νεότητα, αλλά η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται από το είδος της κατηγορίας στο οποίο αναφέρεσαι»! Έτσι εάν ακόμα δεν έχεις κάνει το πιο σπουδαίο σου έργο, δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι, γιατί έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου!

Πηγή: ipop.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =