αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα δύο αδέρφια που ξεκίνησαν από ένα χωριό χωρίς ίντερνετ. Τώρα η εταιρία τους αξίζει 50 δισ. δολάρια

Τα δύο αδέρφια που ξεκίνησαν από ένα χωριό χωρίς ίντερνετ. Τώρα η εταιρία τους αξίζει 50 δισ. δολάρια

Ο τεχνολογικός γίγαντας Stripe έλαβε μία ακόμα μεγάλη χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα, «σήκωσε» 6,5 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε. Με την αποτίμηση της εταιρίας να φτάνει τώρα στα 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Forbes.

Πρόσφατα η εταιρία ανακοίνωσε και την συνεργασία της με την OpenAI που ειδικεύεται στα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι αδερφοί Collison, οι οποίοι εξακολουθούν να διευθύνουν την εταιρεία, έχουν πλέον περιουσία 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes, από 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια όταν η αποτίμηση της Stripe είχε φτάσει στο πικ της το 2021. Το Forbes εκτιμά ότι κάθε αδελφός κατέχει μερίδιο 11% στην εταιρεία, το οποίο παρέμεινε αμετάβλητο από την νέα συμφωνία.

Η Stripe δεν χρειάζεται τη νέα χρηματοδότηση για να «τρέξει» η επιχείρηση, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας. Η πτώση της αποτίμησης της εταιρείας αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης διόρθωσης της αγοράς στον κλάδο της τεχνολογίας, με την οποία η Stripe παλεύει τους τελευταίους μήνες. Σημειώνεται ότι η Stripe έλαβε μέτρα για να περιορίσει το εργατικό της δυναμικό, συμπεριλαμβανομένων 1.000 απολύσεων, στα τέλη του 2022.

Η παγκόσμια πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών, είναι επίσημα διαθέσιμη και στην Ελλάδα, από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Τα δύο αδέρφια που ξεκίνησαν από ένα χωριό

Οι δύο ιδρυτές, Patrick και John Collison, ακολούθησαν τη δική τους ιδιαίτερη διαδρομή προς την κορυφή. Ξεκίνησαν από ένα μικρό χωριό στην Ιρλανδία. Εκεί όπου για να έχουν ίντερνετ, οι γονείς τους αναγκάστηκαν να αγοράσουν ειδική συσκευή, αφού η περιοχή δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η επιτυχία τους, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εμμονή τους με την τεχνολογία και την κωδικοποίηση, όπως σημειώνει το CNBC. Τα δύο αδέρφια έμαθαν να γράφουν κώδικα πριν την ηλικία των 10 ετών.

«Πήγα στο βιβλιοπωλείο ένα Σάββατο και αγόρασα ένα βιβλίο για τον προγραμματισμό. Έτσι άρχισα τον προγραμματισμό» λέει ο Patrick.

Αργότερα, τα δύο αδέρφια είχαν… κοινή αποτυχία στις σπουδές. Ο Patrick παράτησε το MIT, ενώ ο John άφησε το Harvard. Και ξεκίνησαν την πρώτη τους startup με το όνομα Auctomatic. Μια πλατφόρμα διαχείρησης της αγοράς, για εταιρίες όπως το eBay. Μια πλατφόρμα που τελικά πούλησαν προς 5 εκατ. δολάρια. Ήταν πλέον έτοιμοι για το μεγάλο βήμα.

Το 2009 ξεκίνησαν να γράφουν κώδικα για την πλατφόρμα online πληρωμών, Stripe. Λίγο αργότερα εξασφάλισαν χρηματοδότηση στον incubator Y Combinator, όπου τράβηξαν τα βλέμματα επενδυτών όπως ο Elon Musk και ο Peter Thiel. Το 2011 ίδρυσαν επίσημα τη Stripe και η πορεία τους εκτοξεύτηκε. Πλέον δεν μένουν στο μικρό χωριό τους, αλλά σε ένα πολυτελές σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο. Με το Forbes να τους περιλαμβάνει στη λίστα του, για τους πιο πλούσιους νέους του 2017. Και έκτοτε συνεχίζουν να καταγράφουν το δικό τους success story. Ο Patrick είναι CEO της εταιρίας και ο John πρόεδρος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − seven =