αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα «διαστημικά» νέα γραφεία της Apple ετοιμάζονται σε φουλ ρυθμούς

Τα «διαστημικά» νέα γραφεία της Apple ετοιμάζονται σε φουλ ρυθμούς

Ένα εκπληκτικό εναέριο βίντεο δείχνει τις εργασίες που έχουν γίνει τους έξι τελευταίους μήνες στα νέα γραφεία της Apple σε μια περιοχή 176 στρεμμάτων στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Το κτηριακό συγκρότημα θα εκτείνεται συνολικά σε 260.000 τ.μ. και η ολοκλήρωσή του αναμένεται στις αρχές του 2017. Το Apple Campus 2 βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και τρία χρόνια.

Σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Norman Foster, το δαχτυλίδι σε σχήμα «διαστημόπλοιου» θα στεγάσει περισσότερους από 13.000 υπαλλήλους της Apple, καθιστώντας το ως ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια γραφείων στον κόσμο. Οι γυάλινες επιφάνειες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του φουτουριστικού κτιρίου. Το εστιατόριο των 5.500 τετραγωνικών μέτρων θα μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα 2.800 υπαλλήλους, ενώ όταν ολοκληρωθεί θα προστεθεί και εξωτερικός χώρος χωρητικότητας ακόμα 4.000 υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει το CNN Greece, η στέγη είναι η μεγαλύτερη του είδους της, έχει βάρος 80 τόνων, διάμετρο 42 μέτρων, είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα και αποτελείται από 44 πάνελ.

Στον περιβάλλοντα χώρο η Apple θα βάλει χιλιάδες δέντρα για να δημιουργήσει ένα τεράστιο πάρκο-δάσος, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι του δεν θα είναι προσβάσιμο στο κοινό. Το συνολικό κόστος κατασκευής αναμένεται να φτάσει στα 5 δισ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 6 =