αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα δεδομένα γίνονται πιο συγκεκριμένα: Πότε θα δεις τον αυξημένο βασικό μισθό στον λογαριασμό σου

Τα δεδομένα γίνονται πιο συγκεκριμένα: Πότε θα δεις τον αυξημένο βασικό μισθό στον λογαριασμό σου

Όλο και πιο έντονη είναι η συζήτηση για την αύξηση του βασικού μισθού. Αφού μπήκαμε στο 2019 και, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είναι, πρέπει από την θεωρία… να περάσουμε στην πράξη. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης έκανε πιο συγκεκριμένα τα δεδομένα. Και σημείωσε ότι ο νέος βασικός μισθός, όποιος κι αν είναι αυτός, θα αρχίσει να γίνεται ορατός στους εργαζομένους από την 1η Φεβρουαρίου και μετά.

Όπως είπε, το δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, θα γίνει όλη η πολιτική διεργασία που πρέπει, «για να καταλήξουμε οριστικά».

«’Αρα ό,τι λέγεται σήμερα για το πόσο θα είναι, δεν είναι έγκυρο, δεν είναι ακριβές … Η εικόνα που έχουμε στο υπουργείο Εργασίας είναι τελείως διαφορετική από αυτό που αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ και υποτίθεται “έγκριτους” δημοσιογράφους. Έχουμε σωρεία επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων που είναι πολύ πάνω από τα μέχρι σήμερα θεσμοθετημένα … τα 586 ευρώ είναι ένα ευτυχώς μακρινό παρελθόν» υποστήριξε ο κ. Νεφελούδης.

«Περιμένουμε η διαβούλευση να τελειώσει πολύ σύντομα, ώστε να μπει σε εφαρμογή η διαδικασία αύξησης του κατώτατου από την 1η Φεβρουαρίου» επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, ενώ παράλληλα τόνισε ότι καταργείται ο υποκατώτατος για νέους κάτω των 25, «δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω αυξήσεων».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =