αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα αρχικά κεφάλαια τελειώνουν και ο Σκλαβενίτης ψάχνει χρήματα για να στηρίξει το δίκτυο του Μαρινόπουλου

Τα αρχικά κεφάλαια τελειώνουν και ο Σκλαβενίτης ψάχνει χρήματα για να στηρίξει το δίκτυο του Μαρινόπουλου

Σε αναζήτηση κεφαλαίων φέρεται ότι βρίσκεται η Σκλαβενίτης προκειμένου να καλύψει τη λειτουργία των καταστημάτων του δικτύου Μαρινόπουλος στο κρίσιμο διάστημα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Μέχρι στιγμής τα αναγκαία κεφάλαια κίνησης για την κάλυψη μισθοδοσίας, τροφοδοσίας και λοιπών υποχρεώσεων στο δίκτυο των περίπου 80 με 100 επανενεργοποιημένων σημείων της Μαρινόπουλος, που διαθέτουν μια βασική γκάμα κωδικών, προέρχονται από τα προβλεπόμενα 80 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου συνεννόησης που είχε υπογραφεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μεταξύ των εμπλεκομένων αλυσίδων και των τραπεζών.

Ωστόσο, πληροφορίες που επικαλείται η Ναυτεμπορική, αναφέρουν ότι το ποσό προς εκταμίευση που έχει απομείνει από την ενδιάμεση χρηματοδότηση είναι περιορισμένο και ενδέχεται να μην είναι επαρκές για την κάλυψη των αναγκών ενός διμήνου.

Εξάλλου, το ΜoU όριζε ότι ο μηχανισμός εκταμίευσης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης καλύπτει έως και τον μήνα Νοέμβριο, με την 31η Οκτωβρίου 2016 να αποτελεί την τελευταία ημερομηνία στο συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα κατά την οποία θα ήταν άμεσα διαθέσιμα 7,5 εκατ. ευρώ από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σημειώνεται ότι οι εκταμιεύσεις δεν τήρησαν το χρονοδιάγραμμα και ξεκίνησαν κατά τι αργότερα από τα προβλεπόμενα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα κεφάλαια.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες θέλουν την πλευρά της Σκλαβενίτης να βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του τρόπου κάλυψης των επιπλέον κεφαλαίων που δύνανται να απαιτηθούν. Πάντως, η εκφρασμένη πρόθεση της διοίκησης της Σκλαβενίτης να στηρίξει το όλο εγχείρημα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το επιτελείο της αλυσίδας προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στο οργανωτικό «νοικοκύρεμα» του δικτύου της Μαρινόπουλος, π.χ. αλλαγή στα πρότυπα μηχανογράφησης, καλύπτοντας με ίδια κεφάλαια τις διαδικασίες.

Μολονότι οι προσδοκίες για ισχυρές αποδόσεις στο δίκτυο της Μαρινόπουλος στο διάστημα της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς φαίνεται ότι έχουν ατονήσει, ενδεχόμενες καλές επιδόσεις στους τζίρους των καταστημάτων θα ενίσχυαν τη χρηματοδοτική ευελιξία κατά το χρονικό διάστημα έως την έκδοση της δικαστικής απόφασης για το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 βθ, που θα ανοίξει τον δρόμο στη νέα χρηματοδότηση συνολικού ύψους 487 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στα σημεία που έχουν ήδη τροφοδοτηθεί με μια επαρκή γκάμα προϊόντων η επισκεψιμότητα είναι διαφορετική, ανάλογα με την περιοχή του εκάστου καταστήματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + nineteen =