αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα Αντικύθηρα προσφέρουν επιδότηση 500 ευρώ, στέγη και τρόφιμα, σε οικογένειες που θέλουν να εγκατασταθούν εκεί

Τα Αντικύθηρα προσφέρουν επιδότηση 500 ευρώ, στέγη και τρόφιμα, σε οικογένειες που θέλουν να εγκατασταθούν εκεί

Εικοσιτέσσερις είναι όλοι κι όλοι οι κάτοικοι των Αντικυθήρων, ενός πανέμορφου, μικρού νησιού, στο πέρασμα ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη.

Δυστυχώς, όμως, χρόνο με το χρόνο ερημώνει. Και οι κάτοικοί του αντί να το αποδεχτούν παθητικά και στωικά, αποφάσισαν να φανούν πιο δυναμικοί και να παλέψουν για να δώσουν ξανά ζωή στο νησί τους.

Ήρθε, λοιπόν, η απόφαση της Μητρόπολης Κυθήρων και Αντικυθήρων, δια του Μητροπολίτη των νησιών Σεραφείμ, ο οποίος πριν από λίγους μήνες, σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα προσφέρει ένα επίδομα 500 ευρώ, στέγη αλλά και τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες για να εγκατασταθούν στο μικρό νησί του Αιγαίου. Γεγονός που ζωντάνεψε ξανά τις ελπίδες των ελάχιστων μονίμων κατοίκων ότι το νησί τους θα ξαναπάρει τα πάνω του.

Τα Αντικύθηρα ή Τσιριγότο (εκ του ενετικού Cerigotto), στην αρχαιότητα γνωστά ως Αίγιλα, είναι ένα άγονο νησί μεγάλης στρατηγικής σημασίας και μικρής έκτασης (20 τ.χλμ.), στο πέρασμα ανάμεσα στα Κύθηρα και την Κρήτη.

Πηγή: Newpost.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =