αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα ακίνητα επωνύμων που βγαίνουν στο σφυρί τον Μάρτιο (και οι τιμές τους)

Τα ακίνητα επωνύμων που βγαίνουν στο σφυρί τον Μάρτιο (και οι τιμές τους)

Ανεβαίνει το θερμόμετρο των πλειστηριασμών τον Μάρτιο καθώς μια σειρά από μεγάλα και “επώνυμα” ακίνητα είναι προγραμματισμένο να οδηγηθούν στον δρόμο της ηλεκτρονικής εκποίησης τον πρώτο μήνα της άνοιξης. Με το σφυρί αναμένεται να αναμετρηθούν είτε για πρώτη είτε για πολλοστή φορά ακίνητα τα οποία αναζητούν έναν νέο ιδιοκτήτη.

Η βίλα Μεταξά

Την κούρσα σε επίπεδο υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς οδηγεί η περιβόητη βίλα Μεταξά στο Σούνιο, η οποία παρά την προνομιακή της θέση και τον ξεχωριστό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της, όλα αυτά τα χρόνια που έχει μπλεχτεί στην περιπέτεια των πλειστηριασμών δεν έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον δυνητικών αγοραστών. Με πολλά σκαμπανεβάσματα στην τιμή πρώτης προσφοράς, η οποία από το 2017 έχει κινηθεί από τα 11 εκατ. ευρώ μέχρι τα 5,998 εκατ., πλέον στις 22 Μαρτίου βγαίνει εκ νέου με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο, το οποίο αγοράστηκε από τον αρχιτέκτονα Νικόλαο Μεταξά το 1990, περιλαμβάνει ένα οικόπεδο επιφάνειας 7.268 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Κάβο Κολώνες στο Σούνιο εντός ζώνης της παραλιακής Λεωφόρου Βουλιαγμένης-Σουνίου ενώ στη βόρεια πλευρά συνορεύει με ιδιοκτησία της εφοπλιστικής οικογένειας Εμπειρίκου.

Σε αυτή την έκταση έχει κατασκευαστεί μια πολυτελής κατοικία, η οποία ανακαινίστηκε πλήρως το 1992 και αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 101,61 τ.μ. και υπόγειο επιφάνειας 259,54 τ.μ. ενώ επιπλέον εντοπίζονται δύο ανεξάρτητα κτίσματα συνολικής επιφάνειας 120 τ.μ. καθώς και μια υπαίθρια μεγάλη πισίνα.

Το αγρόκτημα του Δ. Κοντομηνά

Λίγο πριν την εκπνοή του μήνα, στις 29 Μαρτίου, ένα ακόμη περιουσιακό στοιχείο του εκλιπόντος επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, θα βρεθεί αντιμέτωπο με το σφυρί. Πρόκειται για το αγρόκτημα που διατηρούσε στη θέση Σκάλωμα στο Μετόχι Αργολίδας, το οποίο έχει χαρακτηριστεί σαν επίγειος παράδεισος, λόγω της απαράμιλλης φύσης, που το περιβάλλει και της θέας προς το νησί της Ύδρας. Με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ, το ακίνητο περιλαμβάνει ένα συγκρότημα κατοικιών καθώς και εκτάσεις, που βγαίνουν σε 4 ξεχωριστούς πλειστηριασμούς. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς υπήρξε ένα από τα πολλά γνωστά ονόματα του εγχώριου επιχειρείν που επέλεξε να διατηρεί ιδιοκτησίες υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή του Σκαλώματος, καθώς “βαριά” ονόματα κυρίως εφοπλιστών, όπως οι οικογένειες Γουλανδρή, Κυριακού, Παναγιωτίδη, Ευσταθίου και Βαρδινογιάννη διαθέτουν σημαντικά ακίνητα στην περιοχή λόγω της εγγύτητας στο Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη.

Τα καταστήματα σε Κηφισιά και κέντρο

Στις 8 Μαρτίου αναμένεται να εκποιηθεί ηλεκτρονικά ένα ισόγειο κατάστημα, στο οποίο λειτουργεί καφέ-εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας Palmie Bistro της οικογένειας Κουτρουλιά. Ο πλειστηριασμός επισπεύδεται από την doValue Greece ενώ η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 2,598 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,362 εκατ. ευρώ αφορούν στο ισόγειο κατάστημα και οι 230.000 ευρώ στην αποθήκη που υπάρχει στο υπόγειο.

Πρόκειται για ένα κατάστημα, το οποίο εντοπίζεται σε μια πολυώροφη οικοδομή στην πλατεία Κεφαλαρίου, το οποίο έχει επιφάνεια 351,5 τ.μ. καθώς και μια αποθήκη στο πρώτο υπόγειο, επίσης, επιφάνειας 351,5 τ.μ.

Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 22 Μαρτίου θα γίνει εκ νέου προσπάθεια για το κατάστημα, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος 72 και Μασσαλίας στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο ανήκει στην Κουτρουλιάς Ανάπτυξη Καφέ- Εστιατόρια Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία με διακριτικό τίτλο Κουτρουλιάς ZaZa Bistro, στην οποία μετέχουν διαφορετικά μέλη της ευρύτερης οικογένειας Κουτρουλιά σε σχέση το ακίνητο της Κηφισιάς. Σε αυτή την περίπτωση η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,1 εκατ. ευρώ.

Το διατηρητέο στην Πλάκα

Την ίδια ημερομηνία θα χτυπήσει για ακόμη μία φορά το σφυρί για ένα διατηρητέο κτίριο στην Πλάκα, ακριβώς δίπλα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας ΑΕΛΛΗ Τεχνική και Εμπορική ενώ επισπεύδεται από την Ακροπόλ-Χαραγκιώνης, η οποία δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στον κλάδο των ακινήτων και της διαχείρισης χώρων στάθμευσης. Μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου, η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στο ποσό των στο ποσό των 3,69 εκατ. ευρώ για το διατηρητέο στις όψεις κτίριο, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 901,67 τ.μ.

Το διαμέρισμα της οικογένειας Νίκα

Για δεύτερη φορά και πιο συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου θα αναζητήσει εν δυνάμει αγοραστή το διαμέρισμα στην καρδιά της Αθήνας, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του αείμνηστου επιχειρηματία Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δημιούργησε τη γνωστή ομώνυμη αλλαντοβιομηχανία. Με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 1,946 εκατ. ευρώ, ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα διαμέρισμα τρίτου ορόφου, το οποίο έχει επιφάνεια 237,88 τ.μ., το οποίο εντοπίζεται σε πολυκατοικία, η οποία βρίσκεται επί της οδού Στησιχόρου στον αριθμό 8, στο ιστορικό κέντρο σε αρκετά κοντινή απόσταση από τον Εθνικό Κήπο και το Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =