αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα άτομα της Gen Z δουλεύουν περισσότερο. Αλλά για τα δικά τους projects

Τα άτομα της Gen Z δουλεύουν περισσότερο. Αλλά για τα δικά τους projects

Πολλά έχουν γραφτεί για την Gen Z. Και είναι επίσης αρκετοί οι εργοδότες ή διευθυντές παλαιού τύπου που… τα έχουν βρει σκούρα με αυτή την γενιά. Το 74% των διευθυντών θεωρεί πιο δύσκολη την συνεργασία με την συγκεκριμένη γενιά σε σύγκριση με άλλες, σύμφωνα με έρευνα του Resume Builder. Και το 57% των Gen Z είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τελείως την πρωινή 9-to-5 δουλειά που έχουν, για να γίνουν social media influencers, σύμφωνα με έρευνα της Morning Consult.

Ωστόσο, ένα report που δημοσίευσε η Washington Post διαπίστωσε ότι υπάρχει ένας τομέας στον οποίο η Gen Z είναι πρόθυμη να κάνει την επιπλέον δουλειά: Τα online παράλληλα projects, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εσόδων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με απλά λόγια, ένα μεγάλο κομμάτι των νέων θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό του. Το να δουλεύεις για κάποιον άλλο… δεν αποτελεί πλέον dream job.

H Washington Post μίλησε με αρκετούς εκπροσώπους της Gen Z που βγάζουν έως και 8.900 $ το μήνα, ή 6ψήφιο εισόδημα το χρόνο, κάνοντας τα πάντα, από τη δημιουργία βίντεο με οικονομικές συμβουλές έως την προσφορά υπηρεσιών προγραμματισμού ταξιδιών.

Η προσπάθεια, σημειώνει η έκθεση, οφείλεται στο γεγονός ότι η Gen Z ενηλικιώθηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, πέρασε κρίσιμα χρόνια στο σχολείο εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια της πανδημίας και παρατήρησε πρόσφατα κύματα απολύσεων ως εργαζομένων σε αρχικό επίπεδο. Τώρα, προσπαθούν να προσαρμοστούν στο υψηλότερο κόστος ζωής που φαίνεται να ξεπερνά τους μισθούς.

Σύμφωνα με την έκθεση Credit Karma, το 47% των Gen Z δήλωσε ότι κέρδισε περισσότερα χρήματα μέσω των social media από ό,τι κάνοντας μια παραδοσιακή δουλειά 9-προς-5.

Οι ερωτηθέντες χρησιμοποίησαν τα χρήματα από τα online projets τους για να τα βάλουν στην άκρη, να επενδύσουν και να ταξιδέψουν.

Σχεδόν οι μισοί από τους Gen Zers και τους millennials που απάντησαν σε μια άλλη έρευνα, αυτή του Lending Tree, δήλωσαν ότι σχεδιάζουν πάντα να έχουν ένα παράλληλο project.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός ο 26χρονος βγάζει 462.000 δολάρια τον χρόνο και δουλεύει 20 λεπτά την ημέρα- Μία ιδέα που μπορείς να ξεκινήσεις με μηδέν κόστος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 9 =