αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤαυτότητα και δίπλωμα στο κινητό: Πόσοι πολίτες τα έχουν ήδη ενεργοποιήσει και που μπορείς να τα κάνεις download και εσύ

Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό: Πόσοι πολίτες τα έχουν ήδη ενεργοποιήσει και που μπορείς να τα κάνεις download και εσύ

Έναν μήνα μετρά η ηλεκτρονική εφαρμογή Gov.gr Wallet μέσω της οποίας οι πολίτες προσθέτουν στο κινητό τους ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας και της άδειας οδήγησης. Από την αρχή λειτουργίας της εφαρμογής (27 Ιουλίου) μέχρι σήμερα 710.041 πολίτες «κατέβασαν» την ταυτότητά τους στο κινητό τους και 563.072 το δίπλωμα οδήγησης.

Υπενθυμίζεται ότι η αποθήκευση του διπλώματος και της ταυτότητας μπορεί να γίνει μόνο σε μια κινητή συσκευή. Τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια. Με τον τρόπο αυτό μπορούν οι Έλληνες να χρησιμοποιούν το κινητό τους για οποιαδήποτε συναλλαγή εντός Ελλάδας.

Το Gov.gr Wallet είναι διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr.

Για να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Gov.gr Wallet θα χρειαστεί:

  • είτε τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου,
  • είτε τους προσωπικούς του κωδικούς web banking.

Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου πιστοποιείται αποκλειστικά με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

  • καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ),
  • σύνδεση μια φορά με τους κωδικούς web banking.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + three =