αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ταξίδεψα σε 27 χώρες. Και έμαθα 4 πράγματα για την επιχειρηματικότητα»: Αναλύει μια γυναίκα που έζησε την εμπειρία

«Ταξίδεψα σε 27 χώρες. Και έμαθα 4 πράγματα για την επιχειρηματικότητα»: Αναλύει μια γυναίκα που έζησε την εμπειρία

Η Alyssa Satara ξεκίνησε να κάνει ταξίδια, σε ηλικία μόλις 2 μηνών. Μέχρι σήμερα, έχει ταξιδέψει σε συνολικά 27 χώρες σε όλο τον κόσμο. «Οι εμπειρίες μου από τα ταξίδια, μου έμαθαν περισσότερα πράγματα για τους ανθρώπους, τις κουλτούρες και τον εαυτό μου», σημειώνει. Η ίδια είναι συγγραφέας.

Και ενώ πολλοί θα νόμιζαν ότι κάνει ταξίδια απλά για να… γράψει το επόμενο βιβλίο της ή για διακοπές, η Satara εξηγεί ότι η «περιπλάνηση» της από χώρα σε χώρα, της έχει μάθει σημαντικά πράγματα για την επιχειρηματικότητα. Πλέον, μπορεί να λαμβάνει καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις, ενώ έχει κατανοήσει καλύτερα τους ανθρώπους.

Εδώ είναι τα 4 μαθήματα που της δίδαξαν τα ταξίδια για την επιχειρηματικότητα, όπως τα παραθέτει σε άρθρο της στο αμερικανικό inc.com.

1# Η σημασία της επιμονής: Η επιμονή είναι ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας, σε οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή. Ένα ταξίδι σε… αποσπά από την πραγματικότητα, με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και η επιχειρηματικότητα. Ναι, είναι δύσκολο να «αποσυνδεθείς» από την καθημερινότητα σου και τους φίλους σου, για να αφoσιωθείς σε κάτι νέο. Τα ταξίδια, σου διδάσκουν αυτό ακριβώς το επίπεδο επιμονής. Στην πράξη. Και είναι μια καλή εξάσκηση, για το όταν αποφασίσεις να μπεις σε ένα σε ένα επιχειρηματικό project.

2# Η ταπεινοφροσύνη είναι ένα περιουσιακό στοιχείο: Όταν ταξιδεύεις σε χώρες της Αφρικής, της Νότιας Αμερικής ή της Μέσης Ανατολής, βλέπεις παντού το ίδιο πράγμα. Μικρές τοπικές αγορές, γεμάτες με επιχειρηματίες που είναι ταπεινοί, με λίγα εργαλεία στα χέρια τους, αλλά όρεξη για δουλειά. Τα καταφέρνουν. Προσελκύουν τους τουρίστες και καταφέρνουν τα τους πουλήσουν ένα βραχιόλι προς 6 δολάρια. Ακόμα κι αν αυτό έχει κόστος κατασκευής 2 σεντς. Δουλεύουν πολλές ώρες, όμως το βλέπουν σαν ευκαιρία.

3# Κατανόηση του κόστους ευκαιρίας: Στα ταξίδια μαθαίνεις τι σημαίνει προϋπολογισμός. Αλλά μαθαίνεις και το κόστος ευκαιρίας. Κάτι που δεν το μαθαίνεις στο σχολείο. Μπορείς π.χ. να πάρεις μια βραδινή φθηνή πτήση. Αλλά την επόμενη ημέρα, πιθανότατα θα είσαι… λίγο νυσταγμένος. Κάθε κίνηση σου έχει και έναν αντίκτυπο. Το ίδιο και σε μια επιχείρηση. Πρέπει να έχεις την ικανότητα, να σταθμίζεις αποφασιστικά τι είναι καλό για εσένα.

4# Γίνεσαι καλύτερος: «Το πιο σημαντικό πράγμα που μου δίδαξαν τα ταξίδια, είναι να πραγματοποιώ αυτό που θέλω», λέει η Satara. Και συμπληρώνει: «Ποτέ δεν θα ξεκινήσεις κάτι επιχειρηματικό, αν δεν κάνεις πράξεις. Τα ταξίδια μου δίδαξαν ότι πρέπει να μιλώ ακόμα κι αν δεν γνωρίζω την γλώσσα. Μου έμαθαν να πιστεύω στον εαυτό μου, αλλά και το πότε πρέπει να ζητώ βοήθεια». Όταν ξεκινήσεις μια επιχείρηση, θα αμφισβητηθείς. Εσύ όμως πρέπει να επιμείνεις σε αυτό που θες. Μη σε τρομάζει το άγνωστο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =