αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέσσερις χρήσιμες λειτουργίες του Google Translate που ίσως δεν γνωρίζεις

Τέσσερις χρήσιμες λειτουργίες του Google Translate που ίσως δεν γνωρίζεις

Το Google Translate και η βαθιά γνώση τόσο πολλών γλωσσών -πάνω από 100 συνολικά- διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινή μας ζωή και εργασία, αλλά δε μας εγκαταλείπει ούτε και στο επόμενο ταξίδι μας.

Τα χαρακτηριστικά που έχουμε συγκεντρώσει δείχνουν πώς μπορείτε να μεταφράσετε ολόκληρα έγγραφα και ιστοσελίδες ή ακόμη και πώς μπορεί να σας βοηθήσει στην εκμάθηση άλλων γλωσσών.

Μεταφράστε ολόκληρες ιστοσελίδες σε διαφορετική γλώσσα

Το Google translate υποστηρίζει τη μετάφραση μεμονωμένων λέξεων και φράσεων, αυτό δε σημαίνει ότι θα σας προδώσει κατά τη διάρκεια μετάφρασης ολόκληρων ιστοσελίδων σε άλλη γλώσσα. Από Ελληνικά σε Αγγλικά μείναμε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, αν και όχι τόσο από τα Αγγλικά στα Ελληνικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που θέλετε να μεταφράσετε. Σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει το «Ανίχνευση Γλώσσας».

Σε λίγο, θα δείτε ολόκληρο το website μεταφρασμένο. Αλλά και οι υποσελίδες θα είναι μεταφρασμένες, αρκεί να βλέπετε την ιστοσελίδα μέσα από το interface του Google Translate. Μάλιστα, μπορείτε γρήγορα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της Μετάφρασης και του Αρχικού κειμένου, όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.

Μεταφράστε έγγραφα

Σας δίνεται η επιλογή να μεταφράσετε και ένα ολόκληρο έγγραφο. Κάτω από το κουτί της μετάφρασης επιλέξτε το μετάφραση εγγράφου. Στη συνέχεια επιλέξτε κατάλληλα τις γλώσσες και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή αρχείου για να το ανεβάσετε και επιλέξτε Μετάφραση. Μια μεταφρασμένη έκδοση του εγγράφου θα ανοίξει σε ένα νέο παράθυρο του browser.

Δημιουργήστε τη δική σας συλλογή φράσεων

Από τη στιγμή που έχετε μπει στον κόπο να μεταφράσετε μια περίπλοκη φράση, ίσως θα θελήσετε να τη θυμάστε. Το Google Translate σου επιτρέπει να σώσεις οποιαδήποτε μετάφραση στην προσωπική σας συλλογή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το αστέρι και οποιαδήποτε μεταφρασμένη φράση ή λέξη θα αποθηκευτεί. Μπορείτε να δείτε τις αποθηκευμένες μεταφράσεις στο Βιβλίο Φράσεων, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Βελτιώστε τις γνώσεις σας σε διάφορες γλώσσες

Με το Google Translate μπορείτε να βελτιώσετε το λεξιλόγιό σας της γλώσσας που σας ενδιαφέρει. Για τις περισσότερες λέξεις που καταχωρείτε, εμφανίζετε η ερμηνεία, το είδος της λέξης, αν είναι θηλυκό ή αρσενικό, τα συνώνυμα και παραδείγματα χρήσης της λέξης. Λειτουργεί στην ουσία σαν ένα λεξικό και μας βοηθά σαν μια γρήγορη υπενθύμιση λέξεων που ενδεχομένως να έχουμε ξεχάσει.

Πηγή: Digitallife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =