αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤέσσερις φίλοι έφτιαξαν το app που απαντά στο κλασικό ερώτημα: «Τι θα κάνουμε σήμερα;»

Τέσσερις φίλοι έφτιαξαν το app που απαντά στο κλασικό ερώτημα: «Τι θα κάνουμε σήμερα;»

Είναι ίσως το πιο κλασικό ερώτημα μέσα στις παρέες: «Τι θα κάνουμε σήμερα;». Η απάντηση βέβαια, κάποιες φορές, δεν είναι… και τόσο εύκολη.

Την λύση σε αυτό αποφάσισαν να δώσουν οι δημιουργοί του Ventee. Οι Πάνος Μαντάς (Co-Founder & CEO), Γιάννης Δαρίδης (Co-Founder & CTO), Γιάννης Τσέλιος (COO) και Ανδρέας Γεωργαλής (Co-Founder & Software Engineer) έφτιαξαν την συγκεκριμένη εφαρμογή μέσα από την οποία ο κάθε χρήστης να βρει το ιδανικό γι’ αυτόν event, σε λιγότερο από 1 λεπτό. Ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή, επιλέγει τα μουσικά του ενδιαφέροντα και το app προτείνει events που ταιριάζουν στις προτιμήσεις του.

Οι 4 δημιουργοί της εφαρμογής μιλούν τώρα στο It’s Possible και εξηγούν πως προέκυψε η ιδέα, πόσα events φιλοξενούνται στο app κάθε μήνα, ενώ περιγράφουν και το πως είναι να «τρέχεις» το δικό σου project ενώ παράλληλα έχεις μια πρωινή δουλειά.

Πως γνωριστήκατε οι ιδρυτές μεταξύ σας και πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Η ιδέα του Ventee γεννήθηκε πριν 3 χρόνια με αφορμή το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε πολλοί από εμάς, δηλαδή, την δυσκολία εύρεσης μουσικών εκδηλώσεων/events που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις μας. Παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν πολλά events στην πόλη, τα οποία χρειάζεται να ψάξεις πάρα πολύ για να τα βρεις. Εμείς λοιπόν, αποφασίσαμε να καταστήσουμε αυτήν την χρονοβόρα διαδικασία εύκολη και γρήγορη, μαζεύοντας τα καλύτερα events της πόλης σε ένα app.

Η γνωριμία μας έγινε μέσα από διαφορετικές πηγές κι αυτός που κατάφερε να μας συνδέσει όλους είναι ο Co-founder & CEO Πάνος Μαντάς, o οποίος κατάφερε να ταιριάξει διαφορετικές προσωπικότητες και να δημιουργήσει την τέλεια συνταγή ομάδας, καλύπτοντας την ανάγκη της υλοποίησης της εφαρμογής αλλά και την ανάγκη της εξωστρέφειας.

Fun fact: Ο Πάνος το βράδυ που σκέφτηκε την ιδέα έμεινε ξύπνιος όλη την νύχτα σημειώνοντας σ΄ένα χαρτί όλο το flow της εφαρμογής και στις 7 το πρωί πήρε τηλέφωνο τον Γιάννη (Δαρίδη), για να του πει την ιδέα.

Την ίδια ημέρα κιόλας συναντήθηκαν και άρχισαν να σχεδιάζουν τα πρώτα βήματα του Ventee. Ο Γιάννης και ο Πάνος είχαν δημιουργήσει την πρώτη τους εφαρμογή, στην ηλικία των 15 ετών.

Με απλά λόγια, πως λειτουργεί η πλατφόρμα σας;

Κύριος σκοπός μας είναι να κρατήσουμε την εφαρμογή όσο πιο απλή και εύχρηστη γίνεται, για να μπορεί ο κάθε user να βρει το ιδανικό γι’ αυτόν event μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή, επιλέγει τα μουσικά του ενδιαφέροντα κι εμείς του προτείνουμε events που ταιριάζουν στις προτιμήσεις του.

Παράλληλα, το Ventee λειτουργεί και σαν μέσο online διαφήμισης για τους συνεργάτες μας. Οι συνεργάτες μας μπορούν μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό να αναρτήσουν το event τους. Έτσι βοηθάμε και τους ίδιους, πλέον, να πραγματοποιούν στοχευμένη διαφήμιση σε μία πλατφόρμα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι’ αυτόν τον λόγο, αποφεύγοντας τον θόρυβο και τις μεγάλες χρεώσεις, που υπάρχουν σε άλλες επιλογές. Τέλος, σκοπός μας είναι με την συλλογή των συμπεριφορικών δεδομένων των users, να βοηθήσουμε τον κάθε συνεργάτη μας να μεγιστοποιήσει το εύρος των χρηστών που απευθύνεται.

Αυτή τη στιγμή περίπου πόσα events μπορεί να βρει κάποιος μέσα από το Ventee;

Μηνιαίως αναρτώνται στο Ventee πάνω από 200 events, ενώ καθημερινά προτείνουμε τουλάχιστον 10 μοναδικές επιλογές στους χρήστες μας. Στόχος μας είναι να έχουμε προτάσεις ακόμα και για τα πιο ιδιαίτερα γούστα. Έχουμε εστιάσει στην ποικιλομορφία και συνεχώς ψάχνουμε νέους συνεργάτες που θα διευρύνουν την γκάμα μας αλλά και θα προσθέσουν διαφορετικών ειδών events. Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι ο μέσος user έχει την τάση να ανακαλύπτει συνεχώς νέα events και να δοκιμάζει διαφορετικά μουσικά είδη.

Accomplishment: Αυτήν την στιγμή έχουν αναρτηθεί πάνω από 1500 events στο Ventee.

Αν δεν κάνω λάθος, όλοι οι ιδρυτές έχετε παράλληλα και άλλες δουλειές. Πως είναι να «τρέχεις» ένα project παράλληλα με την πρωινή δουλειά σου;

Αυτή είναι μία πολύ ωραία ερώτηση. Πράγματι, όλοι μας έχουμε και τις “9-5” δουλειές μας και παράλληλα τρέχουμε το project. Είναι κάτι το οποίο από την μία σίγουρα λειτουργεί σαν ένας επιπλέον challenging παράγοντας, καθώς καταναλώνουμε αρκετή ενέργεια και χρόνο, την οποία θα μπορούσαμε να επενδύουμε στο Ventee. Από την άλλη όμως, και οι 4 δουλεύουμε σε επιτυχημένες tech companies και παίρνουμε εμπειρία και ερεθίσματα για το πως ένα εγχείρημα μπορεί να πετύχει. Το να είσαι σε ένα μεγάλο οργανισμό ο οποίος συνεχώς καινοτομεί και πρωτοπορεί στον τομέα του, σε βοηθάει να χτίσεις κι εσύ μία δυνατή επαγγελματική προσωπικότητα που είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει και να ξεπεράσει ακόμα και τα δυσκολότερα εμπόδια.

Στην διάρκεια της διαδρομής, έχουν προκύψει διαφωνίες ανάμεσα στους ιδρυτές; Και αν ναι, πως διαχειρίζεστε τέτοιες καταστάσεις;

Είμαστε πολύ υπέρ της νοοτροπίας του “καταμερισμού των έργων”. Είναι μία θεμελιώδης αξία στο επιχειρείν που έχουμε υιοθετήσει κι εμείς μέσα από την εμπειρία μας. Ο καθένας έχει το δικό του ρόλο στο Ventee και είναι υπεύθυνος για συγκεκριμένα κομμάτια της επιχείρησης. Αυτό βοηθάει να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες διαφωνίες. Φυσικά έρχονται πολύ συχνά στιγμές που θα χρειαστεί να συνεργαστούμε και λίγες στιγμές που θα διαφωνήσουμε σε κάτι. Όταν υπάρχει μία διαφωνία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, αυτό που κάνουμε, είναι να συζητάμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =