αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους

Τέσσερις τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους

Είναι αλήθεια ότι για να έρθει η μεγάλη επιτυχία, πιθανότατα πρέπει να περάσεις… μεγάλα άγχη. Αλλά εδώ υπάρχει ένα ερώτημα: Πως καταφέρνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι να βγουν αλώβητοι από αυτό το δύσκολο στάδιο και να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους; Διότι μέσα σε αυτό το αγχωτικό περιβάλλον είναι εύκολο να αποπροσανατολιστείς.

Οι άνθρωποι που φτάνουν στην κορυφή έχουν, καταφέρνουν να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους. Επικεντρώνονται στα σημαντικά πράγματα (και σε αυτά που είναι μέσα στο πεδίο ελέγχου τους). Δεν έχει νόημα να αποσπάται η προσοχή σου σε πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις ή σε tasks που δεν θα έχουν καθοριστική σημασία για την συνέχεια. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 4 τρόπους με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι παίρνουν την ζωή στα χέρια τους.

1# Ξέρουν ότι το να είσαι «απασχολημένος» δεν συνδέεται με την επιτυχία. Είναι ένα λάθος που κάνουν αρκετά άτομα. Θεωρούν ότι το να είσαι μόνιμα απασχολημένος… θα σε φτάσει απαραίτητα στην κορυφή. Αλλά αυτό που μετρά εδώ, είναι και το αποτέλεσμα που παράγεις. Το να είσαι μόνιμα απασχολημένος μπορεί να σε κάνει να εφησυχάσεις, και να αφήσεις τις ημέρες να περνούν χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα.

2# Δεν αφήνουν τα έκτακτα γεγονότα να τους εκτροχιάσουν. Σίγουρα δεν θα πάνε όλα βάση πλάνου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να ρίχνεις άμεσα το βλέμμα σου σε κάθε απρόοπτο που συμβαίνει. Βάλε προτεραιότητες. Αν προκύψει κάποιο εμπόδιο, αντιμετώπισε το με ψυχραιμία- χωρίς να παρατήσεις αυτομάτως τα tasks που έχεις ήδη στο πλάνο σου. Λύσε το πρόβλημα και συνέχισε να βαδίζεις προς τον στόχο σου.

3# Ξέρουν τι είναι σημαντικό. Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν επίσης τι είναι σημαντικό. Δεν είναι όλα τα tasks που προκύπτουν σημαντικά. Επίσης, κάτι που μοιάζει επείγον μπορεί να μην είναι σημαντικό. Μια απλά τεχνική που χρησιμοποιούν αρκετοί, για να ξεχωρίσουν τις σημαντικές εργασίες, είναι η «ερωτήσεις του 5». Όταν είσαι μπροστά σε ένα task, ρώτα τον εαυτό σου: Θα είναι αυτό σημαντικό σε 5 ημέρες από σήμερα; Σε 5 μήνες; Σε 5 χρόνια; Αν δεν θα επηρεάσει σημαντικά την ζωή σου, τότε άστο για λίγο αργότερα.

4# Ακούνε τις σωστές φωνές. Στον δρόμο προς την επιτυχία θα ακούσεις αρκετές φωνές και γνώμες. Δεν είναι κακό να ακούς το feedback. Αρκεί να ακούς το σωστό feedback. Και κάτι ακόμα: Δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι τις ιδέες και τις σκέψεις σου, με ανθρώπους που δεν μπορούν να σε καταλάβουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 12 =