αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να σταματήσεις να λυπάσαι τον εαυτό σου και να κάνεις μία αλλαγή στη ζωή σου

Τέσσερις τρόποι για να σταματήσεις να λυπάσαι τον εαυτό σου και να κάνεις μία αλλαγή στη ζωή σου

Είναι πιο εύκολο να πέσεις σε ένα mood… απόγνωσης στις μέρες μας. Η συνεχής ροή των κακών ειδήσεων που διαχέεται σε όλο το διαδίκτυο και το απρόβλεπτο μέλλον, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία σου. Αν σε αυτά προσθέσουμε και την αγχωτική καθημερινότητα που έχουμε οι περισσότεροι από εμάς, δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Είναι εύκολο να κολλήσετε σε ένα μοτίβο αρνητικής σκέψης. Ωστόσο, όσο απελπιστική κι αν φαίνεται όλη αυτή η κατάσταση, τα πράγματα πάντα μπορούν να βελτιωθούν. Αρκεί να κινηθείς σωστά, να βγεις από αυτό το κακό mood και να κάνεις βήματα προς τα εμπρός.

Εδώ είναι λοιπόν 4 τρόποι για να σταματήσεις να λυπάσαι τον εαυτό σου και να κάνεις μια αλλαγή στη ζωή σου.

1# Δοκίμασε μερικά βιβλία αυτοβελτίωσης. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου έχουν το διάβασμα μέσα στο πρόγραμμα τους. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουν συνεχώς νέες γνώσεις, ενώ παράλληλα «καθαρίζουν» το μυαλό τους από τα άγχη της ημέρας. Υπάρχουν χιλιάδες βιβλία αυτοβελτίωσης εκεί έξω που μπορούν να σουν φανούν χρήσιμα. Κάποια λειτουργούν και άλλα όχι, αλλά όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της γραφής, το μάθημα που θέλει να δώσει ο συγγραφέας και το πόσο ανοιχτό είναι το μυαλό σας ως αναγνώστης. Αρκετά από αυτά τα βιβλία μάλιστα είναι και στα Ελληνικά.

2# Κάνε παρέα με winners. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Σε προηγούμενο άρθρο εδώ στο It’s Possible γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους. Κάθε πετυχημένος άνθρωπος ήταν, είναι και θα είναι πετυχημένος (και) λόγω των ανθρώπων που έχει γύρω του. Αυτό συνέβαινε από τα πολύ παλιά χρόνια και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Είναι μια κατάσταση που σου δίνει την ώθηση και τις γνώσεις για να πας παρακάτω. Ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί έναν υγιή ανταγωνισμό εντός της «παρέας». Κάνε παρέα με άτομα που μπορούν να σου δώσουν ώθηση προς τα εμπρός.

3# Βρες ένα νέο χόμπι. Ένας καλός τρόπος να σταματήσετε να λυπάστε τον εαυτό σας, είναι να βυθιστείτε πλήρως σε αυτό που αγαπάτε περισσότερο. Βρείτε κάτι με το οποίο είστε παθιασμένοι. Αυτό μπορεί να είναι ένα νέο χόμπι ή ένα παλιό χόμπι που το έχεις παραμελήσει. Σίγουρα θα σου ανεβάσει τη διάθεση και θα σε κάνει πιο δημιουργικό. Και όχι μόνο. Δες εδώ το άρθρο: Τα 3 χόμπι που πρέπει να έχεις: Ένα που σου φέρνει χρήματα, ένα που σε κρατά σε φόρμα και ένα που σε κάνει δημιουργικό.

4# Έξυπνος καθορισμός στόχων. Παίζει ρόλο το πως σχεδιάζεις αυτά που θες να πετύχεις. Δεν έχει νόημα απλά να λες τους στόχους που θες να πετύχεις. Αυτό που είναι σημαντικότερο, είναι να καθορίσεις τα tasks που θα σε ο οδηγήσουν εκεί που θες. Οι τοπ επιχειρηματίες είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι για να επιτύχουν αυτό που θέλουν. Φτιάξε τον δικό σου «χάρτη», με λεπτομέρειες. Και φυσικά θέσε στον εαυτό σου τα σχετικά deadlines- αλλιώς είναι πιθανό να σε καταπιεί… η αναβλητικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 19 =