αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου

Τέσσερις τρόποι για να ξεπεράσεις τους φόβους σου και να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου

Έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι για να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία στην ζωή σου, πρέπει να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Είναι άτι που ισχύει σίγουρα στα επαγγελματικά ζητήματα, αλλά και στα προσωπικά. Καμία μεγάλη αλλαγή δεν πρόκειται να έρθει, αν κάθεσαι συνεχώς… στην ασφάλεια του καναπές σου, κάνεις τα ίδια πράγματα κάθε ημέρα, δεν παίρνεις κανένα ρίσκο.

Βλέποντας τις ιστορίες των πιο πετυχημένων ανθρώπων του κόσμου, διαπιστώνεις ότι σχεδόν όλοι τους, σε κάποια στιγμή στην ζωή τους, πήραν τολμηρές αποφάσεις. Έκαναν το απρόσμενο, ξάφνιασαν τους άλλους, και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους. Ακόμα κι αν αυτός έμοιαζε ως κάτι αδύνατο στην αρχή.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρακτικό ερώτημα: Πως μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τους φόβους του και να βγει έξω από την «ζώνη άνεσης» του; Ακολουθούν 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις.

1# Δοκίμασε κάτι νέο, μέχρι να αισθανθείς άνετα. Είπαμε, δεν γίνεται να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα κάνοντας τα ίδια πράγματα. Δοκίμασε να κάνεις νέες επιλογές, ακόμα κι αν αρχικά αισθάνεσαι άβολα. Δεν μιλάμε μόνο για μεγάλα ρίσκα. Μπορεί να είναι και μια νέα συνήθεια που απλά θα βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

2# Μην ακούς τι σου λένε οι απαισιόδοξοι. Όταν θελήσεις να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι που θα σου πουν να μην το κάνεις. Είναι συνήθως οι απαισιόδοξοι που βλέπουν ένα πρόβλημα μέσα σε κάθε ευκαιρία. Μην τους ακούσεις. Είναι επίσης σημαντικό να διαλέγεις με προσοχή τα άτομα που έχεις γύρω σου.

3# Πες «ναι» σε κάτι που θα είχες αρνηθεί κανονικά. Κάνε την έκπληξη. Μόλις κάποιος σου κάνει μια επαγγελματική πρόταση στην οποία κανονικά θα έλεγες «όχι», τώρα πες «ναι». ‘Η μπορεί αν είναι μια πρόσκληση σε ένα event. ‘Η απλά να πας για έναν καφέ με κάποιον/α. Ακόμα κι αν τελικά η επιλογή σου δεν φέρει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, θα έχεις πάρει μια νέα εμπειρία.

4# Φτιάξε μια λίστα. Κατέγραψε τα πράγματα που θα ήθελες να κάνεις στο προσεχές μέλλον. Εστιάζονταν σε αυτά που ίσως σε φοβίζουν. Κάθε μέρα που περνά, προσπάθησε να εκπληρώνεις έστω ένα από αυτά. Συνέχισε την διαδικασία μέχρι να σβήσεις όλα τα points από την λίστα σου. ‘Η τουλάχιστον να κάνεις μια δυναμική προσπάθεια για κάθε ένα από αυτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =