αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να καταλάβεις την αξία σου

Τέσσερις τρόποι για να καταλάβεις την αξία σου

Όταν δεν γνωρίζεις την αξία σου, κάνεις πάντα κακές επιλογές, λένε κάποιοι. Και αυτό ισχύει σε όλα τα κομμάτια της ζωής μας. Στην επαγγελματική και στην προσωπική ζωή μας. Και είναι πολύ πιθανό αν δεν γνωρίζεις την αξία σου, ο άλλος να προσπαθήσει… να σε εξαπατήσει.

Πως μπορείς όμως να καταλάβεις την αξία σου και έτσι να πετύχεις το καλύτερο δυνατό σε κάθε περίσταση; Εδώ είναι 4 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1. Απομακρύνσου από αρνητικούς ανθρώπους

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επιρεάζουν. Θετικά ή αρνητικά. Και αν έχεις στον στενό κύκλο σου τοξικούς και αρνητικούς ανθρώπους, είναι πιθανό να σε παρασύρουν και εσένα μέσα σε αυτό τον «βάλτο». Κάπως έτσι θα πιστέψεις ότι η αξία σου είναι πολύ μικρότερη από την πραγματική, οτι δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου και ότι πρέπει να κάνεις περισσότερους συμβιβασμούς. Θυμήσου και το άρθρο: «Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους».

2. Κοίτα τον εαυτό σου (και αγκάλιασε τον)

Το να έχεις αρκετή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση για να μπορείς να πεις «όχι» σε κάτι, είναι πολύ σημαντικό. Αλλά αυτό απαιτεί εσωτερική δουλειά- ειδικά για ένα άτομο που προέρχεται από αρνητικό περιβάλλον. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους. Εστιάστε στον εαυτό σας. Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία; Αναπτύξτε τα – και άσε στην άκρη τις συνήθειες που σε εμποδίζουν. Ξέρεις μέσα σου ποιες είναι.

3. Βάλε συγκεκριμένους στόχους και έχε υπομονή

Δυσκολίες και εμπόδια πάντα θα υπάρχουν. Οι μεγάλες, βαθιές ανάσες θα σε βοηθήσουν να κάνεις υπομονή. Το να κάνετε μια to-do λίστα το πρωί και να μένετε σε αυτήν τη λίστα (ούτε κάτι περισσότερο, ούτε λιγότερο) βοηθά επίσης πολύ. Η εφαρμογή μιας πρωινής ρουτίνας επικεντρωμένη τον εαυτό σας, η άθληση και να το ξεκαθαρίσετε τι προσπαθείτε να επιτύχετε εκείνη τη μέρα είναι ένας τρόπος αλλαγής του παιχνιδιού. Είναι πιθανό να δεις σύντομα κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα- και αυτό θα σου δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση.

4. Ανέβασε τα standards σου

Δεν το σημείο που βρίσκεσαι στη ζωή; Θέλεις να ανεβάσεις την επιχείρησή σου στο επόμενο επίπεδο; Θες εναν μεγαλύτερο μισθό; Ανεβάστε τα στάνταρ σας. Όλα πρέπει να γίνουν καλύτερα. Αν έχεις συνηθίσει να λες «ναι σε όλα», δοκίμασε να ανεβάσεις τις απαιτήσεις σου. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει να ξεκινήσεις να λες μερικά «όχι». Κάνε τις δοκιμές σου. Και δες τι καλύτερο μπορείς να πετύχεις ανεβάζοντας τον πήχη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =