αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να κάνεις το μυαλό σου να τρέχει γρηγορότερα

Τέσσερις τρόποι για να κάνεις το μυαλό σου να τρέχει γρηγορότερα

Όλοι εύχονται να είχαν περισσότερη ενέργεια και την ικανότητα να σκέφτονται γρηγορότερα, να είναι πιο έξυπνοι και να έχουν την καλύτερη δυνατή μνήμη. Όμως, όπως οι κοιλιακοί μας ή το πτυχίο πανεπιστημίου, αυτά τα πράγματα δεν έρχονται χωρίς προσπάθεια.

Τα καλά νέα είναι ότι αν δουλέψετε πάνω σε αυτό – και ξέρετε συγκεκριμένα πως να δουλέψετε – μπορείτε να κάνετε τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί πιο γρήγορα.

Μπορείς να θυμάσαι καλύτερα και να σκέφτεσαι πιο γρήγορα. Ακολουθούν 4 συμβουλές που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε σήμερα για να κάνετε τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί καλύτερα.

1. Μποϊκοτάρετε τις αρνητικές σκέψεις

Παρακολουθείτε κάθε ημέρα τις ειδήσεις και φαίνεται σχεδόν αδύνατο να παραμείνετε θετικοί. Ακούμε συνεχώς δυσάρεστες ιστορίες, διαβάζουμε για το πόσο κακή είναι η οικονομία, ελέγχουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας για να δούμε τοξικά σχόλια.

Το πρόβλημα είναι ότι όχι μόνο όλη αυτή η αρνητικότητα σας ρίχνει, παρασύροντάς σας σε μια συναισθηματική… χωματερή, αλλά έχει επίσης άμεσο αντίκτυπο στην ικανότητα του εγκεφάλου σας να λειτουργεί στα καλύτερά του.

Τα αρνητικά συναισθήματα καταπιέζουν τον εγκέφαλό σας και τον κάνουν να λειτουργεί πιο αργά. Στην πραγματικότητα διαταράσσει τη διαδικασία σκέψης σας και την ικανότητά σας να εστιάσετε. Τι πρέπει να κάνεις; Να είσαι θετικός! Μποϊκοτάρετε τις αρνητικές σκέψεις. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε τρικ για να ξεπεράσεις τις αρνητικές σκέψεις που σε κρατούν πίσω.

2. Εξασκηθείτε συνεχώς στην απομνημόνευση πραγμάτων

Όσο περισσότερο ασκείτε τον τεράστιο μυ που είναι ο εγκέφαλός σας, τόσο πιο καλά και πιο γρήγορα θα λειτουργήσει για εσάς. Απομνημονεύστε σημαντικά γεγονότα, όπως ονόματα ανθρώπων ή μια ενδιαφέρουσα ιστορική ημερομηνία, κάθε μέρα. Αναζητήστε μια νέα λέξη και απομνημονεύστε το νόημα.

Εξασκηθείτε στην ορθογραφία δύσκολων λέξεων σαν να είστε σε μια τάξη, λέγοντας τη λέξη δυνατά, στη συνέχεια συλλαβίζοντας τη δυνατά και μετά λέγοντάς την ξανά.

3. Ναι, ο καφές βοηθάει

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο, αυξάνοντας την καλή λειτουργία και την εγρήγορση βραχυπρόθεσμα. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την ικανότητα μνήμης μακροπρόθεσμα.

Η μελέτη έδειξε ότι η μέτρια ποσότητα καφεΐνης μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε τα πράγματα καλύτερα και ακόμη και να αποδώσετε καλά σε τεστ μνήμης. Έτσι πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ ή δύο χωρίς ενοχές.

4. Γυμναστική και καλός ύπνος

Αυτό μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη μνήμη σας και όλες τις γνωστικές σας λειτουργίες είναι να ασκείστε τακτικά και να κοιμάστε αρκετά.

Όταν κάνετε μια έντονη προπόνηση, κάνετε πολλά πράγματα στο σώμα και τον εγκέφαλό σας, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της κυκλοφορίας και της ροής του αίματος στον εγκέφαλό σας. Αυτό απελευθερώνει ενδορφίνες που ανακουφίζουν από το στρες, το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να σας βοηθήσει να σκεφτείτε καλύτερα και να σας προσφέρει μια συνολική αίσθηση ανανεωμένης ενέργειας.

Ωστόσο, ο καλός ύπνος είναι πρωταρχικής σημασίας. Ο εγκέφαλός σας επεξεργάζεται πληροφορίες όταν κοιμάστε, μεταφέροντας ιδέες και γεγονότα από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στη μακροπρόθεσμη μνήμη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =