αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις τρόποι για να κάνεις αποταμίευση εύκολα, μαζεύοντας μικροποσά κάθε ημέρα

Τέσσερις τρόποι για να κάνεις αποταμίευση εύκολα, μαζεύοντας μικροποσά κάθε ημέρα

Όλοι θέλουν να βάλουν στην άκρη κάποια χρήματα. Αλλά και μόνο στο άκουσμα της λέξης αποταμίευση, τους έρχονται στο μυαλό… εξαντλητικές περικοπές. Και κάπως έτσι δεν βάζουν ποτέ το πλάνο σε εφαρμογή. Η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Με μερικές απλές κινήσεις μπορείς να κάνεις αποταμίευση χωρίς να στερηθείς μεγάλα πράγματα. Και σταδιακά να βάλεις στην άκρη ένα αξιοσημείωτο χρηματικό ποσό. Τώρα θα δούμε 4 τέτοιες κινήσεις.

1# Κουμπαράς. Ο κουμπαράς είναι μια μέθοδος που ακολουθούσαμε σε μικρότερη ηλικία και αργότερα νιώσαμε ότι δεν το έχουμε πλέον ανάγκη, μεγαλώσαμε. Μήπως να το ξανασκεφτείς λιγάκι; Βάζε μέσα κάθε μέρα από ό,τι έχεις, κανένα ποσό δεν είναι ασήμαντο. Μόλις τον σπάσεις -όταν θα έχεις πραγματική ανάγκη και όχι από περιέργεια- θα εκπλαγείς.

2# Κέρματα. Πόσες φορές έχουμε πει κρατά τα ρέστα, όταν είναι δέκα ή είκοσι λεπτά; Σταμάτα να το λες και βάλε τα στο πορτοφόλι σου, δεν είναι ντροπή.Και δεν χρειάζεται να αφήνεις παντού tips. Καλά κάνεις, αλλά κάν’ το με μέτρο. Μαζεύοντας αυτά τα «φραγκοδίφραγκα», όπως τα λες, με υπομονή θα καταλήξεις να έχεις ένα ποσό που ούτε εσύ φανταζόσουν.

3# Προτίμησε το σπιτικό φαγητό. Είχες μια δύσκολη μέρα και δεν είσαι στο mood να μαγειρέψεις; Φτιάξε κάτι πρόχειρο. Δεν χρειάζεται να τρως απ’ έξω με την πρώτη ευκαιρία. Σταμάτα να το κάνεις για λίγο καιρό και παρατήρησε το πορτοφόλι σου. Θα είναι πιο γεμάτο.

4# Καφές στο σπίτι. Αρκετοί παραγγέλνουν καφέ από έξω σχεδόν καθημερινά. Κάτι που σημαίνει ότι δίνουν 2+ ευρώ κάθε ημέρα, για έναν καφέ. Ξεκίνα να φτιάχνεις καφέ στο σπίτι. Μπορεί το ποσό να σου φαίνεται μικρό, αλλά σε βάθος χρόνου θα έχεις εξοικονομήσει αρκετά χρήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − two =