αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να διαχειριστείς ένα δύσκολο άτομο που είναι σε θέση εξουσίας

Τέσσερις τρόποι για να διαχειριστείς ένα δύσκολο άτομο που είναι σε θέση εξουσίας

Είναι δύσκολο να διαχειριστείς οποιονδήποτε έχει δύσκολη προσωπικότητα, αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν αυτό το άτομο βρίσκεται σε θέση εξουσίας πάνω σου.

Οι δύσκολες προσωπικότητες μπορούν να έχουν πολλές μορφές, όπως να είναι φανερά εχθρικές ή λεκτικά επιθετικές, με κακή διάθεση, να αισθάνονται ότι απειλούνται όταν κάποιος φαίνεται πολύ ικανός ή δυνατός, και να γίνονται αμυντικοί ή ακόμα και επιθετικοί όταν κάποιος τους θεωρεί υπεύθυνους για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Αλλά αυτές οι προκλήσεις επιδεινώνονται σοβαρά όταν το δύσκολο άτομο βρίσκεται σε θέση εξουσίας πάνω σας. Εδώ είναι μερικά βασικά βήματα για τη διαχείριση μιας σχέσης με κάποιον που έχει εξουσία πάνω σας, όπως τα παραθέτει το psychology today.

Αποφύγετε να μοιράζεστε… πολλές λεπτομέρειες. Το να επιτρέπετε στο δύσκολο άτομο σε θέση εξουσίας να έχει πρόσβαση στις αληθινές σκέψεις και τα συναισθήματά σας μπορεί να είναι συναισθηματικά επικίνδυνο, καθώς το δύσκολο άτομο μπορεί αργότερα να χρησιμοποιήσει τις προσωπικές πληροφορίες για εσάς ως μοχλό πίεσης. Σκεφτείτε το περιεχόμενο αυτού για το οποίο συζητάτε και αποφύγετε να πείτε οτιδήποτε έχει συναισθηματικό περιεχόμενο.

Πήγαινε το αμυντικά. Αυτή η σύσταση μπορεί να ακούγεται απρόσμενη, αλλά κατανοήστε ότι αυτό το point δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αν το άτομο στην εξουσία κάνει οτιδήποτε παράνομο, σας παρενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο. Μπορεί μια σχέση να σε δυσκολεύει χωρίς να πάει στα άκρα. Εάν έχετε μια σχέση με ένα δύσκολο άτομο που βρίσκεται σε θέση εξουσίας, αλλά δεν σας κακοποιεί ή σας παρενοχλεί, μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη αν βρείτε έναν τρόπο να αποφύγετε τις συγκρούσεις ή τις διαμάχες.

Όχι, δεν είναι δίκαιο να πρέπει να αποφεύγετε τα έγκυρα και αληθινά συναισθήματά σας για να εξυπηρετήσετε ένα δύσκολο άτομο, αλλά, για να εξυπηρετήσετε καλύτερα τα συμφέροντά σας (κυρίως τη διάθεσή σας), πρέπει να διατηρήσετε τη σχέση όσο το δυνατόν πιο ομαλή όσο παραμένετε σε αυτή την προσωπική ή επαγγελματική σχέση.

Να είστε πάντα προετοιμασμένοι, συγκεντρωμένοι και οργανωμένοι. Μια δύσκολη προσωπικότητα, ιδιαίτερα όταν αυτό το άτομο έχει εξουσία πάνω σας, έχει τη μεγαλύτερη δύναμη στις σκέψεις και τα συναισθήματά σας όταν είστε απροετοίμαστοι, αισθάνεστε ευάλωτοι ή αναστατώνεστε με οποιονδήποτε τρόπο. Για να αποφύγετε να φθαρείτε από περίεργες, λεκτικές προκλήσεις ή προσωπικές επιθέσεις από αυτές τις προσωπικότητες, να είστε πάντα οργανωμένοι και προετοιμασμένοι ψυχικά και συναισθηματικά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πολλές διεξόδους για να εκτονώσετε την απογοήτευσή σας. Ένας μηχανισμός αντιμετώπισης δεν θα είναι αρκετός όταν αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο άτομο που έχει εξουσία πάνω σας. Το να πας στο γυμναστήριο ή η άθληση δεν είναι αρκετό. Το να μιλάς με φίλους ή να γράφεις σε ένα ημερολόγιο δεν αρκεί. Όταν είστε εδραιωμένοι σε μια τόσο δύσκολη σχέση, χωρίς τρόπο να κερδίσετε, χρησιμοποιήστε πολλαπλές διόδους αποσυμπίεσης για να διαχειριστείτε τα περίπλοκα συναισθήματα που προκύπτουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + nineteen =