αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να διαχειριστείς κάποιον που νομίζει ότι πάντα έχει δίκιο

Τέσσερις τρόποι για να διαχειριστείς κάποιον που νομίζει ότι πάντα έχει δίκιο

Οι σχέσεις σας με άτομα που επιμένουν πάντα να έχουν δίκιο μπορεί να αποδειχθούν δύσκολες, ειδικά όταν δεν έχετε καμία διαφυγή. Ίσως έχετε έναν συγγενή που υποστηρίζει συνεχώς την άποψή του, ακόμα κι όταν ξέρετε ότι κάνει 100% λάθος. Μπορεί να προσπαθήσει να σας φθείρει με τα επιχειρήματά του. Από τα σοβαρά θέματα, έως τα πιο μικρά.

Σύμφωνα με μελέτη που παραθέτει το psychologytoday.com, εκείνοι που έχουν αυτή τη διαταραχή προσωπικότητας, δηλαδή πάντα πιστεύουν ότι έχουν δίκιο και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σας το πουν, είναι πιθανό να διαθέτουν χαμηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Επομένως, το να εμπλακείτε σε ατελείωτες διαφωνίες μαζί τους είναι πιθανό να αποδειχθεί απογοητευτικό, αν όχι αντιπαραγωγικό.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 4 τρόποι για να διαχειριστείς έναν τέτοιο άνθρωπο.

1. Μην προσπαθείτε πολύ για να διαγνώσετε τη διαταραχή της προσωπικότητας του ατόμου

Μπορεί να πιστεύετε ότι μόνο ένας ναρκισσιστής θα έβλεπε τη ζωή από τη δική του οπτική γωνία, επομένως το άτομο που διαφωνεί πρέπει σαφώς να έχει αυτά τα εγωιστικά και εγωκεντρικά χαρακτηριστικά. Είναι εξίσου πιθανό, το άτομο να διαθέτει άλλα χαρακτηριστικά διαταραχής προσωπικότητας, αλλά επειδή οι σχέσεις δεν είναι πάντα τέλειες, το άτομο μπορεί να μην έχει καθόλου διαταραχή προσωπικότητας. Οπότε μην το υπεραναλύεις.

2. Δες τον εαυτό σου στον καθρέπτη πριν πεις ότι ο άλλος φταίει

Οι άνθρωποι που προσπαθούν συνεχώς να δείξουν ότι έχουν δίκιο και ότι εσύ έχεις άδικο, φυσικά θα σε κάνουν να αισθάνεσαι αμυντικός. Ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρχει ένα κομμάτι αλήθειας σε αυτό που ακούς, οπότε προσπάθησε να εξετάσεις εάν ίσως είσαι αυτός που πρέπει να αλλάξει.

3. Μην τρελαίνεσαι

Είναι σίγουρα επιβαρυντικό να πρέπει να υπερασπιστείτε τις δικές σας απόψεις και προτιμήσεις ενόψει της συνεχιζόμενης αντιπαράθεσης. Ωστόσο, αν δείξετε ότι μπορείτε να είστε συναισθηματικά έξυπνοι ελέγχοντας τις δικές σας αντιδράσεις, μπορείτε να δώσετε ένα καλό παράδειγμα στο άλλο άτομο που θα ακολουθήσει στο μέλλον.

4. Κρατήστε ανοιχτές τις γραμμές επικοινωνίας

Δεν είναι διασκεδαστικό να είσαι με κάποιον που προσπαθεί συνεχώς να σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι ανεπαρκής, οπότε μπορεί να αποφασίσεις απλώς να μείνεις εντελώς μακριά από αυτό το άτομο. Ωστόσο, μπορεί να μην έχεις επιλογή. Προσπαθήστε να βρείτε κοινό έδαφος με τέτοιους ανθρώπους όταν ο άλλος είναι μέλος της ευρύτερης οικογένειάς σας ή των συναδέλφων σας ή των γειτόνων σας. Είναι πιθανό να διαπιστώσετε ότι συμφωνείτε πιο συχνά από ό, τι είχατε καταλάβει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =