αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να δημιουργήσεις επαφές που θα αναπτύξουν την καριέρα σου, στην υβριδική εποχή

Τέσσερις τρόποι για να δημιουργήσεις επαφές που θα αναπτύξουν την καριέρα σου, στην υβριδική εποχή

To έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible: To networking παίζει τον ρόλο του στην ανάπτυξη μίας καριέρας. Πρέπει να δημιουργήσετε επαφές σε όλο τον κλάδο σας, να καλλιεργήσετε αυτές τις σχέσεις και να είστε τόσο χρήσιμοι στους άλλους όσο θέλετε να είναι αυτοί για εσάς.

Αλλά στην εποχή της πανδημίας, το σκηνικό έχει αλλάξει. Και η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους έχει γίνει πιο δύσκολη.

Δεν αποτελεί έκπληξη, όπως δείχνουν πολυάριθμες μελέτες, ότι με τόσους πολλούς ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι, αλληλεπιδρούμε με λιγότερους συναδέλφους τόσο εντός των εταιρειών μας όσο και σε άλλες επιχειρήσεις στους κλάδους μας. Χωρίς να πηγαίνουμε σε ένα γραφείο κάθε μέρα, είναι λιγότερο πιθανό να συναντήσουμε νέα άτομα εκτός των τμημάτων μας. Και με πολλά συνέδρια που ακυρώνονται το ίδιο ισχύει και για τη δικτύωση με άτομα σε εταιρείες για τις οποίες μπορεί να θέλουμε να εργαστούμε κάποια μέρα. Ακόμη και εκείνοι οι άνθρωποι που επιλέγουν να πάνε στο γραφείο ή να παρακολουθήσουν events όταν είναι δυνατόν, εξακολουθούν να κάνουν λιγότερες συνδέσεις, καθώς πολλά άλλα άτομα μένουν σπίτι.

Και τι πρέπει να κάνεις στην υβριδική εποχή που ζούμε, για να δημιουργήσεις επαφές και να αναπτύξεις την καριέρα σου; Εδώ είναι 4 τρόποι για να το πετύχεις, έτσι όπως τους διαβάσαμε στο FastCompany.

Πως θα τους βρεις

Με λιγότερες αυτοπροσώπως διαθέσιμες ευκαιρίες, χρησιμοποιήστε αιτήματα σύνδεσης στο LinkedIn — αλλά κάντε το με σύνεση. Βρείτε άτομα των οποίων το ιστορικό καριέρας δείχνει ότι έχουν ανέβει στην ιεραρχία στον τομέα σας ή σε άλλο τομέα που σας ενδιαφέρει. Διαβάστε αναρτήσεις ή άρθρα που έχουν γράψει. Αν έχουν δημοσιεύσει βίντεο από μια ομιλία που έκαναν ή ένα πάνελ στο οποίο συμμετείχαν, παρακολουθήστε κάποια. Σημειώστε κάτι ενδιαφέρον για αυτό. Στη συνέχεια, απευθυνθείτε σε αυτούς, λέγοντας απλώς ότι θα θέλατε να συνδεθείτε. Τα email μπορούν επίσης να λειτουργήσουν, αλλά κρατήστε τα σύντομα και απλά. Μέσα στην εταιρεία σας, χρησιμοποιήστε το Slack ή άλλο εσωτερικό κανάλι ανταλλαγής μηνυμάτων για να προσεγγίσετε άτομα που δεν έχετε γνωρίσει ακόμα. Πείτε ‘γεια’ και ρωτήστε εάν μπορεί να είναι ΟΚ να τους ζητήσετε συμβουλές κάποια στιγμή. Μην το παίρνετε προσωπικά εάν οι άνθρωποι δεν ανταποκρίνονται. Πολλοί είναι καταβεβλημένοι ή πολύ απασχολημένοι. Εάν δεν έχετε νέα από αυτούς, προχωρήστε σε κάποιον άλλο.

Θέσε μετρήσιμους στόχους

Κατά κανόνα, στοχεύστε να κάνετε τουλάχιστον 10 ποιοτικές νέες επαφές κάθε τρεις μήνες. Αυτός είναι ένας καλός αριθμός και εκτός της πανδημίας, και εξακολουθεί να ισχύει τώρα. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, είναι 40 νέα άτομα. Κάντε την προσέγγιση μέρος της καθημερινής σας δουλειάς. Στόχος να λάβετε μία θετική απάντηση μέχρι το τέλος κάθε εβδομάδας. Οι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι, επομένως οι περισσότεροι δεν θα απαντήσουν. Αυτό είναι ΟΚ.

Μια συνομιλία 15 λεπτών

Οι άνθρωποι σας θυμούνται και αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι μαζί σας μόλις σας μιλήσουν. Ζητήστε μια γρήγορη συνεδρία Zoom μαζί τους απλώς για να τους γνωρίσετε και να περάσετε μερικές στιγμές μαζί. Περιορίστε την συνάντηση στα 15 λεπτά. Εάν το άτομο με το οποίο απευθύνεστε είναι διευθυντής ή/και διαδραματίζει οποιονδήποτε άλλο ρόλο στο HR, μπορεί να λάβετε ιδιαίτερα καλές απαντήσεις και πληροφορίες, αν τους ζητήσετε μια ενημερωτική συνέντευξη. Στην εποχή της «Μεγάλης Παραίτησης» πολλές εταιρείες που αναζητούν ταλέντα. Όταν ζητάτε μια ενημερωτική συνέντευξη, υποδεικνύετε ότι, παρόλο που μπορεί να μην ψάχνετε για δουλειά αυτή τη στιγμή, μπορεί να σας ενδιαφέρει να γίνετε μέλος της εταιρείας τους κάποια μέρα.

Να είσαι αυθεντικός

Το πιο σημαντικό, να είσαι ο αυθεντικός εαυτός σου. Οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν πότε κάποιος είναι ψεύτικος ή απλώς προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τους χρησιμοποιήσει. Ανοιχτείτε ειλικρινά για τυχόν προκλήσεις που αντιμετωπίζετε και ακούστε προσεκτικά αυτά που θα σας πουνι. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να συνδεθείτε μαζί τους ως άνθρωποι. Όλοι θέλουν περισσότερη ανθρώπινη σύνδεση. Με τον καιρό, φροντίστε τον… κήπο των σχέσεών σας. Μείνετε σε επαφή με τους ανθρώπους σε όποιο βαθμό φαίνεται να νιώθουν άνετα. Στείλτε ένα μήνυμα κάθε τόσο για να πείτε ένα γεια. Σχολιάστε τις αναρτήσεις των ατόμων στο δίκτυό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι αισθάνονται εξαντλημένοι και μόνοι, ακόμη και οι μικρές νότες μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 13 =