αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τοξικές σκέψεις που δεν κάνουν ποτέ οι χαρούμενοι άνθρωποι

Τέσσερις τοξικές σκέψεις που δεν κάνουν ποτέ οι χαρούμενοι άνθρωποι

Το έχουμε ξανά πει εδώ στο It’s Possible: Οι τοξικές σκέψεις και οι περιοριστικές πεποιθήσεις που έχουμε, μπορούν να μας σαμποτάρουν στη ζωή. Να μας κρατήσουν μακριά από τους στόχους μας και να μας εμποδίσουν να αναπτυχθούμε.

Βέβαια είναι εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να αντιδράς την στιγμή που συμβαίνει. Πολλές φορές μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο τέτοιων τοξικών σκέψεων χωρίς να το καταλάβουμε. Και μέχρι να βγούμε μπορεί ήδη να μας έχει προκαλέσει φθορά.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 4 τοξικές σκέψεις που δεν κάνουν ποτέ οι χαρούμενοι και παραγωγικοί άνθρωποι. Αν βλέπεις κάποιες από αυτές στον εαυτό σου, δεν είναι περίεργο. Είναι συνηθισμένες σκέψεις και πεποιθήσεις που έχουν αρκετοί εκεί έξω. Αλλά εδώ είναι το κλειδί: Να τις εντοπίσεις γρήγορα και να τις βγάλεις από το μυαλό σου.

Τοξική σκέψη Νο1: Είναι πολύ αργά για να κάνω αλλαγές

Η ζωή δεν είναι προβλέψιμη. Δεν υπάρχει ευθεία γραμμή για τίποτα. Επειδή δεν είστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε μια αλλαγή και να δοκιμάσετε κάτι νέο. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι. Μπορείς πάντα να βρεις τι είναι το κατάλληλο για εσένα και να κάνεις ένα μεγάλο pivot.

Τοξική σκέψη Νο2: Το να νιώθω άβολα είναι κακό

Κανείς από εμάς δεν απολαμβάνει να νιώθει άβολα συναισθήματα όπως ο φόβος. Ωστόσο, η πρόοδος μπορεί να συμβεί μόνο όταν βγείτε από τη ζώνη άνεσης σας. Και ο μόνος τρόπος για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό είναι να αποδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και να αποδεχτείτε ότι θα νιώσετε άβολα. Έτσι είναι πιθανότερο να φτάσεις στις μεγάλες ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί έξω.

Τοξική σκέψη Νο3: Το να είμαι μόνος είναι πρόβλημα

Συνήθως, οι άνθρωποι που περνούν χρόνο μόνοι τους χαρακτηρίζονται ως… περίεργοι και απόμακροι. Αλλά η ευτυχία μπορεί να προέλθει μόνο από μέσα σας, οπότε σταματήστε να αναζητάτε εξωτερικούς παράγοντες για να είστε ευτυχισμένοι. Επίσης, το να περνάς χρόνο μόνος δεν είναι καθόλου κακό. Το αντίθετο. Το να μάθουμε διαχειριζόμαστε τη σιωπή είναι μια κρίσιμη δεξιότητα στον 21ο αιώνα, όπου βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από περισπασμούς και «θόρυβο». Το «να μην κάνεις τίποτα» μπορεί να σε οδηγήσει στις καλύτερες ιδέες και να σε κάνει πιο παραγωγικό στην συνέχεια. Σύμφωνα με νέα έρευνα του Harvard Business Review, μπορεί το να μην κάνεις τίποτα, πολλές φορές είναι κοινωνικά και επαγγελματικά απαράδεκτο, αλλά κάπου εκεί βρίσκεται το κλειδί. Εκεί ένας άνθρωπος έχει την ευκαιρία να αφήσει το μυαλό του να περιπλανηθεί, να αφαιρεθεί, να συνθέσει νέες πολύπλοκες ιδέες και σχέδια, κατακτώντας το απόλυτα προσωπικό νόημα που προσδοκά από τη δουλειά και τη ζωή του.

Τοξική σκέψη Νο4: Πρέπει να ταιριάζω στα πλαίσια

Μεγαλώνουμε πιστεύοντας ότι αν θέλουμε να είστε επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι, πρέπει να «κουμπώνουμε» σε συγκεκριμένα πλαίσια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι πεποιθήσεις λειτουργούν γενικά με στερεότυπα. Η κοινωνία αναπτύσσει ένα περιοριστικό κουτί που πρέπει να χωρέσετε μέσα αν θέλετε να θεωρηθείτε πετυχημένοι. Αλλά ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, είναι αν είστε ο πραγματικός σας εαυτός. Κάθε άνθρωπος ορίζει την επιτυχία και την ευτυχία με διαφορετικό τρόπο. Βρες τον δικό σου ορισμό, και δράσε για να φτάσεις εκεί που θες. Ανεξάρτητα από το αν αρέσει στους άλλους ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο χρόνος είναι πολύτιμος»: 4+1 χρήσιμα μαθήματα που πρέπει να μάθεις πριν τα 35 σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − four =