αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις τακτικές που πρέπει να ακολουθήσεις, για να βρεις την επόμενη δουλειά σου

Τέσσερις τακτικές που πρέπει να ακολουθήσεις, για να βρεις την επόμενη δουλειά σου

Η αναζήτηση εργασίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και μπορεί να κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι μπορείς να κάνεις όμως από την μεριά σου, έτσι ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις την επόμενη δουλειά σου; Το It’s Possible παραθέτει 4 συγκεκριμένες τακτικές που πρέπει να βάλεις στο «μενού» σου.

1# Μην κοιτάς μόνο τις αγγελίες. Καλές οι αγγελίες. Αλλά δεν αρκεί να κοιτάς μόνο εκεί. Μην ξεχνάς ότι όταν ανοίγει μαι καλή θέση και ανακοινώνεται, υπάρχει… συνωστισμός βιογραφικών. Φρόντισε λοιπόν να κινηθείς και πέρα από τις αγγελίες. Πως; Κάνε απευθείας κρούσεις στις εταιρίες που σε ενδιαφέρουν. Και όχι απλά στα γενικά emails που έχουν. Βρες τον κατάλληλο άνθρωπο μέσα στην εκάστοτε εταιρία, και στο τμήμα που σε ενδιαφέρει. Το Linkedin μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό.

2# Βιογραφικό… 6 δευτερολέπτων. Όπως έχουν παραδεχτεί πολλοί HR Managers, πλέον «σκανάρουν» το βιογραφικό ενός υποψηφίου μέσα σε περίπου 6 δευτερόλεπτα. Αν δεν τους ενθουσιάσει, τότε… πάνε παρακάτω. Κάνε το βιογραφικό σου εύκολο στην ανάγνωση- ίσως είναι χρήσιμα μερικά bullet points. Έτσι ώστε να τους τραβήξεις την προσοχή στα κατάλληλα σημεία, και να κληθείς για μια συνέντευξη.

3# Τι email έχεις; Αν το email σου είναι το ίδιο με αυτό που είχες όταν ήσουν 16 ετών, και είναι του στιλ «Rivaldo91@gmail.com», μάλλον πρέπει να αλλάξεις. Φτιάξε ένα πιο επαγγελματικό email, με το οποίο θα κάνεις τις αιτήσεις για δουλειά.

4# Αξιοποίησε το δίκτυο σου. Πολλές φορές, οι ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται μόνες τους. Υπάρχουν άνθρωποι που θα μας ανοίξουν μια πόρτα. Και μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να είναι ήδη στο δίκτυο σου. Τσέκαρε τις επαφές που ήδη έχεις. Θα μπορούσε κάποιος να σε βοηθήσει να πας στην εταιρία που θες;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =