αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συνήθειες που «σκοτώνουν» τη δημιουργικότητα σου

Τέσσερις συνήθειες που «σκοτώνουν» τη δημιουργικότητα σου

Αν πιστεύεις ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται γεμάτοι δημιουργικότητα και δεν είσαι ένας από αυτούς, ξανά σκέψου το. Η δημιουργικότητα είναι κάτι που χτίζεται. Αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους πιο δημιουργικούς από τους άλλους είναι ότι… καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους.

Και υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορούν να σε σαμποτάρουν. Αυτές θα δούμε τώρα. Το It’s Possible παραθέτει 4 συγκεκριμένες συνήθειες που «σκοτώνουν» την δημιουργικότητα σου. Αν έχεις κάποια ή κάποιες από αυτές, βγάλε τες από το πρόγραμμα σου άμεσα.

1# Συγκρίνεσαι συνεχώς με άλλους. Όταν συγκρίνεσαι με άλλους, ουσιαστικά σαμποτάρεις τη δική σου καινοτομία και φαντασία. Απλά βαδίζεις στα μονοπάτια άλλων. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ορίσεις τα δικά σου στάνταρ. Και μη φοβάσαι να κάνεις… το απρόσμενο.

2# Νιώθεις άβολα με το «άγνωστο». Πολλοί άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα. Θέλουν να ξέρουν τι αποτέλεσμα θα φέρει η κάθε κίνηση τους. Αλλά αν θέλεις να είσαι πραγματικά δημιουργικός και καινοτόμος, πρέπει να έχεις το θάρρος να περάσεις μέσα από το «άγνωστο». Οι τολμηρές κινήσεις είναι αυτές που φέρνουν τις μεγαλύτερες νίκες.

3# Φοβάσαι την κριτική. Είναι αλήθεια ότι ειδικά στην Ελλάδα, βλέπουμε τους πάντες να κάνουν κριτική. Αλλά η κριτική δεν είναι πάντα κάτι κακό. Δεν πρέπει να το παίρνεις προσωπικά. Αντίθετα, προσπάθησε να πάρεις χρήσιμα μαθήματα μέσα από την κριτική, και να γίνεις καλύτερος.

4# Το σκέφτεσαι… υπερβολικά. Είναι κάτι που μπορεί να σε κρατήσει πίσω. Η δημιουργικότητα πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις. Αν είσαι μπροστά από μια κατάσταση ή ένα πρόβλημα και κάνεις υπερβολικά πολλές σκέψεις, υπάρχει το ενδεχόμενο να οδηγήθείς στην «παράλυση». Δηλαδή, να μην κάνεις τίποτα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + eleven =