αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις συνήθειες που έχουν οι πιο επίμονοι άνθρωποι και φτάνουν στην επιτυχία

Τέσσερις συνήθειες που έχουν οι πιο επίμονοι άνθρωποι και φτάνουν στην επιτυχία

Όλοι έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες και εμπόδια στον δρόμο προς την επιτυχία. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου. Αλλά επέμειναν, πήραν τα χρήσιμα μαθήματα από τις αποτυχίες και τελικά έφτασαν στον μεγάλο στόχο σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατούν πολύ γρήγορα. Το βλέπουμε γύρω μας. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει μία προσπάθεια και να τα παρατήσει μέσα σε 1 ή 2 μήνες. Μόλις δηλαδή δει τις πρώτες δυσκολίες ή μόλις διαπιστώσει ότι το αρχικό του πλάνο δεν του φέρνει άμεσα αποτελέσματα.

Οι επίμονοι άνθρωποι κάνουν κάτι διαφορετικά. Εδώ είναι 4 συνήθειες που έχουν. Και μπορείς να τις «αντιγράψεις».

1# Είναι έτοιμοι να μάθουν. Το είπαμε και πριν: Όλοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με αποτυχίες. Το σημαντικό είναι να πάρεις τα χρήσιμα μαθήματα. Και να δεις σε ποια κομμάτια πρέπει να βελτιωθείς. Όταν είμαστε μπροστά σε challenges και μεγάλες αλλαγές, χρειαζόμαστε νέες δεξιότητες και γνώσεις για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες. Οι ανθεκτικοί άνθρωποι είναι ανοιχτοί στο να μάθουν για το θέμα που αντιμετωπίζουν. Γνωρίζουν ότι όσο πιο εξοπλισμένοι είναι με πληροφορίες και γεγονότα, τόσο καλύτερα μπορούν να πάρουν αποφάσεις και να πολεμήσουν αυτό που αντιμετωπίζουν.

2# Ψάχνουν λύσεις. Όταν η ζωή παίρνει γίνεται δύσκολη, μπορούμε να καθίσουμε και να παραπονιόμαστε ή να αναζητήσουμε αμέσως λύσεις. Οι επίμονοι άνθρωποι αναζητούν γρήγορα τρόπους για να επιλύσουν ή τουλάχιστον να βελτιώσουν την κατάσταση. Δεν ξοδεύουν την ενέργειά τους στο να παραπονιούνται γιατί το πρόβλημα είναι δύσκολο ή άδικο. Διοχετεύουν αυτόν τον χρόνο, την ψυχική και συναισθηματική ενέργεια για να βρουν λύσεις.

3# Είναι δημιουργικοί και ευέλικτοι. Το να είσαι πρόθυμος να αλλάξεις πλάνα και να ελίσσεσαι, είναι ζωτικής σημασίας. Όσοι έχουν βιώσει αντιξοότητες γνωρίζουν ότι πολλές φορές η ζωή δεν πηγαίνει όπως είχαν προγραμματίσει και η άρνησης αλλαγής είναι μία λάθος κίνηση. Όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες και εμπόδια, συχνά χρειάζεται να σκεφτούμε ‘έξω από το κουτί’ για να βρούμε νέους τρόπους για να τα ξεπεράσουμε. Οι επίμονοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να αξιοποιήσουν τη δημιουργική τους σκέψη για να προσαρμοστούν.

4# Έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες. Οι προσδοκίες είναι αυτό που πιστεύουμε για το μέλλον. Αν και δεν φτάνουν να είναι απαισιόδοξοι, οι ανθεκτικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι έχοντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες, προετοιμάζονται για μια μεγάλη απογοήτευση, η οποία θα οδηγήσει σε πιθανότατα σε τοίχο. Το να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες είναι μια κίνηση που μας κάνει πιο προετοιμασμένους για αυτό που θα ακολουθήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + twenty =