αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις συμβουλές για να στήσεις ένα καλό βιογραφικό, αν δεν έχεις προϋπηρεσία

Τέσσερις συμβουλές για να στήσεις ένα καλό βιογραφικό, αν δεν έχεις προϋπηρεσία

Είναι ένα πρόβλημα που έχουν πολλοί νέοι. Ενώ σπουδάζουν ή αμέσως μόλις αποφοιτούν. Δυσκολεύονται να στήσουν ένα καλό βιογραφικό, διότι δεν έχουν επαρκή προϋπηρεσία. Και έτσι δεν ξέρουν πως ακριβώς να «γεμίσουν» το βιογραφικό τους, για να πάρουν τη θέση εργασίας που τόσο θέλουν.

Είναι αλήθεια ότι η μηδενική εμπειρία πάνω στην δουλειά, μπορεί να αποτελέσει ένα μειονέκτημα για εσένα. Ωστόσο, υπάρχουν κινήσεις τις οποίες μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να στήσεις ένα καλό CV και να κάνεις τον εργοδότη να σου δώσει μια ευκαιρία. Μετά όλα είναι στο χέρι σου για να αποδείξεις την αξία σου.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις 4 συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβεις, ειδικά αν δεν έχεις προϋπηρεσία.

1# Στόχος. Γράψε μέσα σε μερικές προτάσεις τους στόχους σου και το γιατί θα ήθελες να εργαστείς στην συγκεκριμένη εταιρία. Εξήγησε τις φιλοδοξίες σου, το πόσο ορεξάτος είσαι για δουλειά, και φυσικά τα οφέλη που μπορείς να φέρεις στην εταιρία.

2# Εκπαίδευση. Το πιο αξιοσημείωτο επίτευγμα στο βιογραφικό ενός entry-level υποψηφίου, είναι το πτυχίο του. Τοποθέτησε την ακαδημαϊκή σου εκπαίδευση όσο ψηλότερα γίνεται στο βιογραφικό σου. Αν έχεις πάει σε σεμινάρια, ανέφερε τα και αυτά.

3# Επαγγελματική εμπειρία. Μα είπαμε ότι δεν έχεις. Ναι, δεν έχεις εμπειρία πάνω στο επάγγελμα σου. Αλλά μπορεί να έχεις κάνει άλλες part-time δουλειές στο παρελθόν ή να έχεις κάνει πρακτική. Μπορείς να τα συμπεριλάβεις στο βιογραφικό. Δεν είναι το μεγαλύτερο «όπλο», όμως σίγουρα είναι καλύτερο από το να μην έχεις τίποτα.

4# Skills. Είναι επίσης κάτι που μπορεί να σε κάνει ελκυστικό σε έναν εργοδότη. Τσέκαρε τι δεξιότητες ζητά η θέση που θες να πάρεις. Αν έχεις κάποιες από αυτές, βάλε τες σε προφανή θέση στο βιογραφικό σου. Και γενικότερα συμπεριέλαβε ο,τι skills θεωρείς ότι θα σου δώσουν πόντους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 11 =