αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα points για να ζήσεις την ζωή σου με τους δικούς σου όρους

Τέσσερα points για να ζήσεις την ζωή σου με τους δικούς σου όρους

Σκέψου την στιγμή που θα φτάσεις στο τέλος της ζωής σου. Τι θα ήθελες να πεις για την ζωή που έζησες; «Θα ήθελα να έχω αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο Χ χόμπι» ή «Θα ήθελα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο Χ άτομο». ‘Η μήπως θα μετανιώνεις που δεν πραγματοποίησες κάποια όνειρα και στόχους;

Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας περνά ανεκμετάλλευτο, κάπου χαμένο μέσα στην γρήγορη καθημερινότητα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει φυσικά και η δουλειά μας, η οποία καταλαμβάνει πλέον ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου που έχει ο κάθε άνθρωπος.

Αλλά πως μπορείς να παραμείνεις εστιασμένος εκεί που πραγματικά θες, και να ζήσεις μια ζωή με τους δικούς σου όρους; Εδώ είναι 4 points που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην δική σου ευτυχία.

1# Δεν μετρά μόνο ο επαγγελματικός τίτλος. Η δουλειά δεν είναι το μόνο πράγμα που σε καθορίζει. Τουλάχιστον, δεν πρέπει. Η απάντησή στην ερώτηση «Ποιος είσαι;» ακολουθείται συνήθως με αυτό που κάνουμε στη δουλειά. Αλλά ποιος είσαι, αλήθεια; Αυτό που κάνετε έξω από τη δουλειά είναι αυτό που σας καθορίζει πραγματικά. Σταματήστε να κολλάτε στον επαγγελματικό τίτλο σας και αναζητήστε τον εαυτό σας πέρα ​​από αυτόν τον τίτλο.

2# Μην δουλεύεις… όλη την ημέρα. Πληρώνεσαι για να κάνεις μια συγκεκριμένη δουλειά. Σε συγκεκριμένα πλαίσια. Αν αυτά τα πλαίσια «ξεχειλώσουν» τελείως, μάλλον δεν θα είσαι χαρούμενος. Και είναι πιθανό να φτάσεις στο burnout. Πολλοί άνθρωποι παρασύρονται και κοιτούν μόνο την δουλειά τους. Αλλά οι φίλοι, η οικογένεια, τα χόμπι, οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις, είναι αυτά που κάνουν τη ζωή μοναδική. Επαναξιολογήστε αυτό που έχει σημασία για εσάς.

3# Εστίασε και μετά εστίασε ξανά. Σταματήστε το multitasking. Δίνει την ψευδαίσθηση ότι είστε απασχολημένοι και είναι ψέμα. Σας εμποδίζει να εξερευνήσετε τον εαυτό σας. Η κουλτούρα του… πολυάσχολου είναι υπερτιμημένη. Μας δίνει επίσης καρδιακά προβλήματα, υψηλή αρτηριακή πίεση και άγχος- πράγματα που κάνουν την ζωή ιδιαίτερα δύσκολη. Αντί να θυσιάζετε πολύτιμο χρόνο στην εργασία, ξανασκεφτείτε την εργάσιμη ημέρα σας. Βελτιστοποιήστε το χρόνο στη δουλειά σας, ώστε να μπορείτε να ξεκουραστείτε. Χρησιμοποιήστε τις ώρες που η ενέργειά σας είναι υψηλότερη για να ολοκληρώσετε τη δουλειά, ώστε να έχετε πολύ χρόνο για να αποσυμπιεστείτε αργότερα.

4# Μην ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Ίσως και εσύ να έχεις την αίσθηση ότι οι άνθρωποι… σε παρακολουθούν, μιλάνε για εσένα και σε κρίνουν. Αν ναι, πέφτεις θύμα μιας μεγάλης παρανόησης της ζωής. Οι άνθρωποι συνήθως σκέφτονται τον εαυτό τους, τη ζωή τους και τις πράξεις τους. Πιθανότατα παίζεις έναν αρκετά μικρό ρόλο στις σκέψεις τους τις περισσότερες φορές. Άρα μην ανησυχείς υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Διότι πιθανότατα δεν ασχολούνται πολύ μαζί σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =