αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις σκέψεις που όλοι έχουμε κάνει και μας σαμποτάρουν στη ζωή μας

Τέσσερις σκέψεις που όλοι έχουμε κάνει και μας σαμποτάρουν στη ζωή μας

Πιθανόν έχεις ήδη κάνει κάποιες τις παρακάτω σκέψεις, σε κάποια φάση στη ζωή σου. Όλοι τις έχουμε κάνει. Κι όμως, αυτές οι σκέψεις είναι ικανές να μας σαμποτάρουν στην ζωή μας.

Αρκετοί άνθρωποι δεν φτάνουν καν στο top της απόδοσης τους. Δεν εξαντλούν τις πιθανότητες που τους αναλογούν. Σε αυτό, βασικό ρόλο παίζουν οι αρνητικές σκέψεις και οι δικαιολογίες μέσα στις οποίες μπορεί να παρασυρθεί κάποιος.

Εδώ είναι λοιπόν 4 σκέψεις που αν τις βάλεις στο μυαλό σου μπορούν να σε κρατήσουν πίσω.

1# Δεν έχω αρκετή εμπειρία

Μπορεί πριν από μερικές δεκαετίες, να έπρεπε να φτάσεις 40 ή 50 ετών για να έχεις μια δική σου επιχείρηση ή για να κάνεις μια επαγγελματική καριέρα σε υψηλόβαθμες θέσεις. Πλέον όμως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Βλέπουμε αρκετούς ανθρώπους να ξεκινούν ένα δικό τους project σε νεαρή ηλικία. Κάποιοι από αυτούς φτάνουν στην επιτυχία. Όχι όλοι. Αλλά κάποιοι τα καταφέρνουν. Επίσης, όλο και περισσότερες εταιρίες πλέον εμπιστεύονται νέους ανθρώπους σε νευραλγικές θέσεις. Έχει περάσει η εποχή που όλοι οι managers ήταν… άνω των 50 ετών.

2# Δεν έχω χρόνο τώρα, θα το κάνω κάποια στιγμή

Επίσης μια δικαιολογία που ακούμε συχνά. Στις περισσότερες περιπτώσεις το «δεν έχω χρόνο» μεταφράζεται σε «δεν ευκαιρώ αυτή τη στιγμή- έχω άλλες δουλειές- δεν πιστεύω και τόσο στην ιδέα μου- δεν θέλω να ξεβολευτώ». Με απλά λόγια, δεν είσαι αρκετά αποφασισμένος έτσι ώστε να κάνεις το τολμηρό βήμα. Και η δικαιολογία της έλλειψης χρόνου, είναι η εύκολη λύση. Αναβάλλοντας τα σχέδια σου για «κάποια στιγμή στο μέλλον». Συνήθως, το «αργότερα» σημαίνει «ποτέ».

3# Δεν γίνεται τίποτα στην Ελλάδα

Όντως είμαστε σε μια… δύσκολη χώρα. Αν ξεκινήσεις μια επιχείρηση ή γίνεις freelancer , αμέσως θα έρθεις αντιμέτωπος με την υψηλή φορολόγηση, τις εισφορές, και γενικότερα με το δύσκολο επιχειρηματικό πλαίσιο που υπάρχει στα μέρη μας. Είναι επίσης δύσκολο να βρεις μια καλή θέση μέσα σε κάποια εταιρία. Ενώ δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί άνθρωποι που φεύγουν στο εξωτερικό: Ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοκρατία. Ωστόσο και εδώ κάποιοι τα καταφέρνουν. Άρα, αποδεδειγμένα, μπορείς να πετύχεις και στην Ελλάδα. Αν από την άλλη θεωρείς ότι δεν μπορείς να φτάσεις στους στόχους σου εντός συνόρων, πάντα υπάρχει η επιλογή του εξωτερικού. Ενώ μπορείς επίσης να ξεκινήσεις μια επιχειρηματική δραστηριότητα με έδρα σε κάποια άλλη χώρα και να την «τρέχεις» από την Ελλάδα. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι με το να κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια και να γκρινιάζεις που ότι… τίποτα δεν γίνεται στην Ελλάδα, δεν θα αλλάξεις την ζωή και την καριέρα σου.

4# Δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή

Μια φράση που ακούμε πολύ έντονα στα χρόνια της κρίσης. Και φυσικά την ακούμε στην εποχή του Covid. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει «τέλεια στιγμή» για να ξεκινήσεις. Και αν προσπαθείς να βρεις ένα τέτοιο timing μάλλον… θα περιμένεις για πάντα. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλες εταιρίες όπως η Airbnb και η Uber ξεκίνησαν μέσα σε εποχές αβεβαιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε τρόποι για να βρεις τους πρώτους 100 πελάτες για την startup σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + four =