αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις πρακτικές που εφαρμόζουν οι πειθαρχημένοι άνθρωποι (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

Τέσσερις πρακτικές που εφαρμόζουν οι πειθαρχημένοι άνθρωποι (και μπορείς να τις αντιγράψεις)

Η πειθαρχία και η δύναμη της θέλησης συχνά ταυτίζονται με τη στέρηση. Αλλά μελέτες δείχνουν ότι ο αυτοέλεγχος συμβάλλει στην ευτυχία και υπάρχει μια θετική συσχέτιση μεταξύ της δύναμης της θέλησης και της μεγαλύτερης οικονομικής ασφάλειας, καθώς και της επίτευξης στόχων.

Εάν δεν είμαστε από τη φύση μας πειθαρχημένοι σχετικά με το να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο, να τηρούμε προθεσμίες ή να εξοικονομούμε χρήματα, είμαστε προορισμένοι για… μετριότητα; Ευτυχώς, όχι. Οι ειδικοί λένε ότι η δύναμη της θέλησης και η πειθαρχία είναι στοιχεία που μπορείς να τα μάθεις. Ακολουθεί μια ματιά στις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι πολύ πειθαρχημένοι άνθρωποι για να διαπρέψουν προσωπικά και επαγγελματικά.

Αποφεύγουν τους πειρασμούς

Ακούγεται προφανές, αλλά αν προσπαθείτε να τηρήσετε μια δίαιτα ή ένα μπάτζετ, δεν είναι προς το συμφέρον σας να εφοδιάζετε το ντουλάπι με junk food ή να πηγαίνετε σε βιτρίνες που έχουν ρούχα που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. «Το να μην χρειάζεται να χρησιμοποιείς τον αυτοέλεγχο είναι στην πραγματικότητα… ο καλύτερος τρόπος για να είσαι καλός στον αυτοέλεγχο, επειδή οι άνθρωποι έχουν περιορισμένη δύναμη θέλησης και δεν πρέπει να την χρησιμοποιείς όλη μέρα», λέει η Kathleen Vohs, καθηγήτρια μάρκετινγκ στο Carlson School of Management, του University of Minnesota.

«Πρέπει να την αποθηκεύσετε για να την χρησιμοποιήσετε στο απροσδόκητο ή το ανεξέλεγκτο».

Αυτοφροντίδα

Η στέρηση ύπνου μπορεί να βλάψει τον αυτοέλεγχο, έτσι οι πειθαρχημένοι άνθρωποι συνήθως κοιμούνται αρκετά. Οι πειθαρχημένοι άνθρωποι τείνουν επίσης να είναι πιο υγιείς μακροπρόθεσμα και μέρος αυτού είναι να κάνουν υγιεινές επιλογές σχετικά με το κάπνισμα, τη διατροφή, την άσκηση. Επίσης διαχειρίζονται το χρόνιο και οξύ στρες.

Σπάνε τους στόχους σε μικρότερα κομμάτια

Είτε προπονούνται για έναν μαραθώνιο είτε προσπαθούν να τηρήσουν μια σημαντική προθεσμία στη δουλειά, οι πειθαρχημένοι άνθρωποι κατανοούν τη σημασία των μίνι ορόσημων. Ο καθορισμός άμεσων, βραχυπρόθεσμων στόχων τους κάνει να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι και να έχουν περισσότερα κίνητρα.

Μπορείτε να το συγκρίνετε με την οδήγηση προς ένα βουνό που είναι σε μεγάλη απόσταση. Καθώς περνούν τα μίλια, το βουνό δεν φαίνεται να πλησιάζει περισσότερο, αλλά αν κοιτάξετε το τοπίο ακριβώς έξω από το αυτοκίνητο, μπορείτε να το δείτε ότι κινείστε.Όσοι δεν έχουν πειθαρχία μπορεί να αποθαρρύνονται επειδή δεν φαίνεται να προχωρούν προς τον Χ μεγάλο στόχο τους.

Ακολουθούν τις συμβουλές

Όταν οι πειθαρχημένοι άνθρωποι είναι έτοιμοι για αλλαγή καριέρας, αξιοποιούν τα δικτύα τους ή προσλαμβάνουν έναν career oach, λέει η Karina Money, πρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Right Path New England, LLC και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Bay. State College στη Βοστώνη. Μόλις λάβουν συμβουλές, είναι πιο πιθανό να τις ακολουθήσουν. «Το πειθαρχημένο άτομο θα κάνει αυτά τα βήματα και θα τα ακολουθήσει τις συμβουλές», λέει η Money. «Το άτομο χωρίς αυτοπειθαρχία τείνει να χρειάζεται περισσότερο κράτημα από το χέρι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 9 =