αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις «μνηστήρες» για την Creta Farms- Ανησυχία για τους εργαζομένους που κρίνονται «υπεράριθμοι»

Τέσσερις «μνηστήρες» για την Creta Farms- Ανησυχία για τους εργαζομένους που κρίνονται «υπεράριθμοι»

Δύο Έλληνες επενδυτές, ένα αμερικανικό fund και μια ξένη εταιρεία με Έλληνα επικεφαλής, οι τέσσερις μέχρι στιγμής διεκδικητές για την Creta Farms. Αυτό επιβεβαίωσε χθες στο περιθώριο δημοσιογραφικής εκδήλωσης ο κ. Π. Παπάζογλου επικεφαλής του ελεγκτικού οίκου Ernst&Young στην Ελλάδα.

Ο ίδιος εκτίμησε πως όταν ξεκινήσει η όλη διαδικασία θα εμφανισθούν και άλλοι διεκδικητές για την κρητική αλλαντοβιομηχανία, ενώ εκτίμησε πως η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Αν κα δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το ποιοι είναι οι εν δυνάμει επενδυτές που ενδιαφέρονται για την Creta Farms, πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως εκτός του κ. Δουζόγλου που επισήμως έχει καταθέσει πρόταση προς τις Τράπεζες, και του αμερικανικού fund HIG, ανοικτό έχει αφήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita και της ΠΓ Νίκας ενώ υπάρχει και ένα ακόμη επενδυτικό fund του οποίου ηγείται Έλληνας επιχειρηματίας.

Κομβικό σημείο για την επιτυχή ολοκλήρωση του deal είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων με βάση το MoU που έχει υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή τους αδελφούς Δομαζάκη και τις Τράπεζες. Όπως η επιστροφή των σημάτων και πατεντών από Κυπριακή εταιρεία στην κρητική αλλαντοβιομηχανία, η τοποθέτηση CRO μέσα στις επόμενες ημέρες και το άνοιγμα των γραμμών πίστωσης από πλευράς των Τραπεζών προς την Κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Σημείο “κλειδί” για την επιτυχή ή μη κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυνητικών επενδυτών με τις πιστώτριες τράπεζες, τα κεφάλαια που προτίθενται να βάλουν οι τελευταίοι στην εταιρεία, το ύψος του “κουρέματος” στα δάνεια της αλλαντοβιομηχανίας που είναι διατεθειμένες να δεχθούν οι Τράπεζες και οι εργαζόμενοι.

Ειδικά σε ότι αφορά τους 850 εργαζόμενους, οι οποίοι κρίνονται ως υπαράριθμοι από παράγοντες της αγοράς για μια τέτοια βιομηχανία, -σ.σ. 300 εκ των οποίων εργάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Κρήτη-, το τι θα περιλαμβάνει η πρόταση των επενδυτών για αυτούς αποτελεί “κρίσιμο” παράγοντα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά. Οι εργαζόμενοι από την Κρήτη ήταν άλλωστε αυτοί που κινητοποίησαν το σύστημα και δη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και τον βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γ. Κεφαλογιάννη.

Στα της διαδικασίας που τρέχει μετά την υπογραφή του MoU η ΕΥ αναμένεται να υπογράψει τη σύμβαση για να ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση επενδυτή μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + one =