αρχικηVIRALΤέσσερις λόγοι για τους οποίους όλοι εκεί έξω δείχνουν τόσο νευριασμένοι όλη την ώρα

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους όλοι εκεί έξω δείχνουν τόσο νευριασμένοι όλη την ώρα

Οκ, όλοι νιώθουμε θυμό κατά καιρούς. Αλλά η παγκόσμια τάση έχει σαφώς ανοδική πορεία. Οπότε, ναι, ο κόσμος γίνεται όλο και πιο θυμωμένος. Σύμφωνα με την έκθεση Global Emotions της Gallup, τα αρνητικά συναισθήματα παρέμειναν στο υψηλότερο επίπεδο το 2023 (ισόποσα με το 2022). Ο θυμός είναι ένα κομμάτι αυτών των δεδομένων και παραμένει κοντά στο υψηλό όλων των εποχών παγκοσμίως.

Ακολουθούν ορισμένοι πιθανοί ένοχοι που σχετίζονται με το γιατί νιώθουμε πιο θυμωμένοι. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτι μίας μεγαλύτερης λίστας που διαβάσαμε στο αμερικανικό psychology today.

Είμαστε κουρασμένοι. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, περίπου ένας στους τρεις Αμερικανούς ενήλικες αναφέρει ότι δεν κοιμάται αρκετά κάθε μέρα. Το ίδιο έγγραφο προσέθεσε ότι περίπου το 40% των ενηλίκων αναφέρουν ότι κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σχεδόν οι μισοί από εμάς κοιμόμαστε τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεδομένου ότι οι μελέτες δείχνουν ότι ο κακός ύπνος είναι επίσης παράγοντας για πιο έντονες εμπειρίες αρνητικών συναισθημάτων, ιδιαίτερα θυμού, αυτό δεν είναι καλό σημάδι για διαπροσωπική αρμονία.

Είμαστε υπερβολικά απασχολημένοι. Πιθανότατα βομβαρδίζεστε από περισσότερα email κάθε μέρα από όσα μπορείτε ρεαλιστικά να διαχειριστείτε. Ο μέσος άνθρωπος λαμβάνει 121 email την ημέρα. Είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα είναι πιθανώς ασήμαντα, αλλά μερικά έχουν πραγματική σημασία. Αυτό απαιτεί να παραμένουμε σε επαγρύπνηση, ώστε σημαντικές ειδοποιήσεις να μην περνούν απαρατήρητες. Αυτή η κατάσταση συνεχούς διέγερσης είναι αγχωτική. Αν σε αυτό βάλουμε και τον γενικότερο όγκο δουλειάς, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο βαριά.

Φοβόμαστε. Τα μέσα ενημέρωσης παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό. Αν και το ίδιο κάνει… και η πραγματικότητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΜΜΕ, αυτά τα εγκλήματα μπορούν να συμβούν «οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή». Και κάπου εκεί έρχεται ο φόβος. Και μόνο η παρακολούθηση των ειδήσεων αρκεί για να τρομάξει κάποιον. Δεδομένου ότι οι μελέτες δείχνουν ότι «ο φόβος προάγει τον θυμό» στον εγκέφαλο, ο φόβος είναι μια κακή κατάσταση από την άποψη της διαχείρισης του θυμού.

Ζεσταινόμαστε. Σύμφωνα με το climate.gov, αυτή ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί και αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί, δυστυχώς. Οι ερευνητές έχουν προβλέψει ότι η κλιματική αλλαγή «θα αυξήσει δραματικά την έκθεση των ανθρώπων σε παράγοντες κινδύνου που είναι γνωστό ότι προκαλούν επιθετική και βίαιη συμπεριφορά» (Miles-Novelo & Anderson, 2023). Με άλλα λόγια, όσο πιο ζεστός γίνεται ο κόσμος… τόσο πιο «εκρηκτικοί» γινόμαστε, πιθανότατα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 3 =