αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους το να «πηγαίνεις αργά» μπορεί να σε κάνει πιο επιτυχημένο

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους το να «πηγαίνεις αργά» μπορεί να σε κάνει πιο επιτυχημένο

Πήγαινε πιο γρήγορα. Κάνε περισσότερα. Δούλευε πολλές ώρες. Σου φαίνονται γνώριμα όλα αυτά; Λογικό. Το ίντερνετ έχει γεμίσει με influencers, επιχειρηματίες και «γκουρού», οι οποίοι σε παροτρύνουν να είσαι «στο κόκκινο» συνεχώς. Ενώ παρόμοιες συμβουλές θα ακούσεις ίσως και σε πολλά επιχειρηματικά events.

Κι όμως, υπάρχει και ένας άλλος δρόμος. Εκεί εστιάζει το αμερικανικό inc.com σε άρθρο του. Και παραθέτει 4 λόγους για τους οποίος το να «πηγαίνεις αργά» μπορεί να σε κάνει πιο επιτυχημένο. Το έχεις σκεφτεί ποτέ άραγε;

1# Έχεις πιο ξεκάθαρη εικόνα. Ναι, μπορεί να εργάζεσαι πολλές ώρες και σκληρά κάθε ημέρα. Αλλά τι νόημα έχει αν πας προς λάθος κατεύθυνση; Είναι σαν να τρέχεις σε έναν διάδρομο γυμναστικής. Εργάζεσαι, αλλά… δεν πας πουθενά. Χαλάρωσε λίγο, δες τα δεδομένα με καθαρό μυαλό, και ίσως να δεις ευκαιρίες που πριν δεν έβλεπες.

2# Δεν μπορείς να πετύχεις αν είσαι «νεκρός». Δεν είναι τυχαίο ότι το burnout είναι ένα πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα. Αφού πολλοί άνθρωποι εργάζονται τόσο σκληρά, που φτάνουν στα όρια τους. Αλλά μάντεψε: Δεν θα γίνεις πετυχημένος αν είσαι «νεκρός». Αν είσαι, δηλαδή, κουρασμένος σωματικά και στο μυαλό.

3# Θα αξιοποιήσεις τη δύναμη του συναισθήματος. Υπάρχει μια φράση που το εξηγεί ωραία: «Αν μπορείτε να το ονομάσετε, μπορείτε να το δαμάσετε. Με την ‘επιβράδυνση’, μπορείτε να αισθανθείτε τα συναισθήματα που βιώνετε και να τα περιγράψετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε και να τα αφήσετε να σας καθοδηγήσουν σε μια υγιή απάντηση». Για παράδειγμα, ο θυμός είναι ένα έντονο συναίσθημα. Σου λέει ότι κάτι είναι λάθος και, όταν αξιοποιηθεί, σου παρέχει την ενέργεια για να το αλλάξει.

4# Καλύτερες αποφάσεις. Είναι σαν να πατάς τέρμα το γκάζι σε έναν κινητήρα αυτοκινήτου. Σύντομα ο κινητήρα θα καεί. Προσπάθησε να δουλεύεις σε πιο ανθρώπινους ρυθμούς, έτσι ώστε να έχεις το καθαρό μυαλό που θα σε βοηθήσει να λάβεις καλύτερες αποφάσεις. Και να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =