αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να κυνηγάς… την επιτυχία

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να κυνηγάς… την επιτυχία

Ναι, καλά διάβασες στον τίτλο αυτού του άρθρου. Αν έχεις μπει σε μια συνεχή αναζήτηση επιτυχίας, ίσως κάτι κάνεις λάθος στη ζωή σου.

Καθώς κοιτάζετε πίσω στη μέχρι τώρα ζωή σας, ρωτήστε τον εαυτό σας: Αν τα χρήματα δεν ήταν το point, θα κάνατε ξανά την ίδια καριέρα ή σπουδές ή τρόπο ζωής; Εκτός από την πληρωμή ενοικίου και λογαριασμών, ποιος είναι ο κύριος λόγος που σηκώνεστε από το κρεβάτι κάθε πρωί για να πάτε μέχρι την δουλειά σας;

Ίσως κάπου έχεις χάσει την δρόμο σου. Η τρέλα για… την επιτυχία μπορεί να μας ωθήσει να δουλεύουμε περισσότερες ώρες, να θυσιάζουμε ανθρώπινες σχέσεις και να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Αξίζει τον συμβιβασμό; Είμαστε ευτυχισμένοι με το αποτέλεσμα;

Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να κυνηγάς την επιτυχία. ‘Η τουλάχιστον την επιτυχία που στοχεύεις τώρα.

1# Δεν είναι η version της επιτυχίας που πραγματικά θες. Σε αυτό παίζουν ρόλο και τα social media ή τα ΜΜΕ. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος επιτυχίας που βλέπουμε περισσότερο. Ακόμα και στα μουσικά βίντεο κλιπ συνήθως βλέπουμε φανταχτερά αυτοκίνητα, τεράστια σπίτια, ακριβά ποτά και μεγάλα κοσμήματα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με εικόνες ανθρώπων που ταξιδεύουν σε εξωτικές τοποθεσίες, μένουν σε περίεργα καταλύματα και κάνουν εξτρίμ πράγματα. Όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Για αρκετούς ανθρώπους επιτυχία ίσως σημαίνει να έχεις ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα, ακριβά αυτοκίνητα, πολυτελή τρόπο ζωής ή να είσαι διάσημος. Αλλά μπορεί για εσένα να μην είναι έτσι ο ορισμός της επιτυχίας- άρα δεν έχει νόημα να προσπαθείς με κάθε τρόπο να φτάσεις εκεί.

2# Μπερδεύεις την επιτυχία με την ευτυχία. Μπορεί να σκέφτεσαι πως όταν γίνεις πετυχημένος, ταυτόχρονα θα είσαι ευτυχισμένος. Θα έχεις τα πάντα για να είσαι ευτυχισμένος. Ίσως ακούσεις κάποιους να σου λένε να… ζοριστείς τώρα, για να είσαι ευτυχισμένος αργότερα. Όμως υπάρχουν πολλά παραδείγματα πετυχημένων ανθρώπων -και πολύ πλούσιων- που ενώ έφτασαν στην κορυφή στο πεδίο τους, τελικά δεν κατάφεραν ποτέ να είναι ευτυχισμένοι.

3# Προσπαθείς να αποδείξεις κάτι σε κάποιον. Ίσως είναι οι γονείς σας, το πρώτο σας αφεντικό, ο δάσκαλος στο γυμνάσιο ή ένας φίλος. Όποιος κι αν είναι αυτός, δεν αξίζει να περάσεις το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου κυνηγώντας την επιτυχία μόνο και μόνο για να του αποδείξεις ότι κάνει λάθος. Δεν αξίζει να δουλεύεις ατελείωτες ώρες και να φθείρεις την υγεία σου, απλά για να αποδείξεις κάτι… σε άλλους. Σταμάτα να κυνηγάς την επιτυχία εξαιτίας άλλων ανθρώπων. Μάλλον δεν τους ενδιαφέρει ή μπορεί να μην θυμούνται καν την περίπτωση σου.

4# Έχεις βάλει την ζωή σου σε παύση μέχρι να […]. Ίσως να έχετε μπει σε ένα τέτοιο τοξικό μονοπάτι: Είστε τόσο συγκεντρωμένοι στην επίτευξη ορισμένων ορόσημων, στην επίτευξη στόχων και στην επιτυχία, που δεν έχετε παρατηρήσει ότι η ζωή σας περνάει. Συνεχίζετε να καθυστερείτε την απόλαυση της ζωής και δεν ζείτε τη στιγμή, μέχρι να κερδίσετε αρκετά χρήματα, να αγοράσετε εκείνο το σπίτι, να λάβετε εκείνη την προαγωγή. Σαν ένα αστείο, όταν φτάνεις σε έναν στόχο, ένας άλλος μαγικά εμφανίζεται μπροστά. Και ο κύκλος συνεχίζεται. Η ζωή συμβαίνει τριγύρω, αλλά δεν το παρατηρείτε επειδή είστε τόσο συγκεντρωμένοι στο επόμενο κατόρθωμα που θέλετε να επιτύχετε. Πείθεις τον εαυτό σου ότι μόλις πετύχεις τον Χ στόχο, τότε θα μπορείς να κάνεις όλα αυτά που έχεις θέσει σε αναμονή. Σταματήστε να κυνηγάτε τυφλά την επιτυχία, γιατί η ζωή δεν περιμένει κανέναν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε απλές συνήθειες που θα σε κάνουν να σκέφτεσαι πιο γρήγορα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =