αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους είναι ΟΚ να βγάλεις τους «τοξικούς» ανθρώπους από τη ζωή σου

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους είναι ΟΚ να βγάλεις τους «τοξικούς» ανθρώπους από τη ζωή σου

Όλοι μας έχουμε τέτοια άτομα στον κύκλο μας. Είναι οι λεγόμενοι «τοξικοί» άνθρωποι. Αυτοί που συνήθως σου ρίχνουν την ψυχολογία, σου δημιουργούν στρες, δεν έχουν καμία καλή συμβουλή να σου δώσουν και γενικότερα σε κρατάνε πίσω στην ζωή και τη δουλειά. Δεν μπορούν να σε εξελίξουν. Και όπως έχουμε ξανά πει, οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας παίζουν σημαντικό ρόλο στο αν θα φτάσουμε τελικά στους μεγάλους στόχους μας.

Συνήθως βέβαια, ακόμα και όταν εντοπίζουμε αυτούς τους «τοξικούς» ανθρώπους, δεν τους βγάζουμε άμεσα από τη ζωή μας. Είτε γιατί είμαστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί τους, είτε γιατί θεωρούμε ότι δεν μας δημιουργούν άμεσα πρόβλημα, άρα δεν χρειάζεται να κάνουμε δυναμικές κινήσεις. Εδώ ακριβώς είναι το λάθος. Διότι χρειάζονται δυναμικές κινήσεις. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκόψεις τις επαφές μαζί τους. Τουλάχιστον τις άμεσες συναναστροφές. Παρακάτω ακολουθούν 4 λόγοι για τους οποίους είναι ΟΚ αυτό, και δεν πρέπει να είσαι εσύ αυτός που θα αισθάνεσαι άσχημα.

1# Βάλε τον εαυτό σου πρώτα. Όπως λένε πολλοί ειδικοί, δεν είναι κακό να βάζεις τον εαυτό σου πρώτα. ‘Η έστω να μην αναλώνεσαι μόνο σε αυτά που θέλουν οι άλλοι. Και αν έχεις κοντά σου τους λάθος ανθρώπους, μάλλον στο τέλος της ημέρας δεν θα είσαι εσύ χαρούμενος.

2# Ο χρόνος έχει αξία. Το έχουμε ξανά πει, ότι το πιο πολύτιμο πράγμα σε αυτή τη ζωή είναι ο χρόνος. Όσο χρόνο ξοδεύεις μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να δανιστείς χρόνο. Άρα μην τον σπαταλάς με «τοξικά» άτομα.

3# Κόψε τις πηγές άγχους. Αν έχεις διαπιστώσει ότι ένας άνθρωπος σου δημιουργεί συνεχώς πίεση και άγχος, η λύση είναι να κόψεις τις άμεσες επαφές μαζί του. Θα δεις ότι άμεσα θα νιώσεις καλύτερα.

4# Κατάλαβε ότι εξελίσσεσαι. Το ότι έκανες παρέα με ένα άτομο στο λύκειο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις παρέα μαζί του σε όλη σας την ζωή. Τα ενδιαφέροντα, οι προτεραιότητες και οι συνήθειες αλλάζουν. Άρα λοιπόν, ακριβώς επειδή έχεις εξελιχτεί, ίσως να μην ταιριάζεις πια με κάποιον που έκανες παρέα από παλιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =