αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε

Πέντε λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε

Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, έχουν βιώσει αποτυχίες. Και το παραδέχονται. Αλλά από κάθε αποτυχία, μαθαίνουμε δύο εξίσου πολύτιμα μαθήματα. Πρώτον, ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας λόγος που αποτύχαμε. Και δεύτερον, ότι μπορούμε να ανακάμψουμε από αυτήν την αποτυχία.

Όμως τελικά γιατί αποτυγχάνουμε και πως μπορούμε να το διορθώσουμε; Σύμφωνα με τον Shiv Khera, συγγραφέα του βιβλίου You Can Win, υπάρχουν ανάμεσα σε άλλους 5 βασικοί λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε σε αυτή τη ζωή.

1 | Έλλειψη επιμονής. Οι περισσότεροι άνθρωποι αποτυγχάνουν όχι επειδή δεν έχουν γνώσεις ή ταλέντο, αλλά επειδή απλά τα παρατάνε. Είναι σημαντικό να θυμάστε δύο λέξεις: υπομονή και επιμονή. Δοκίμασε και νέες πρακτικές. Η επιμονή είναι σημαντική, αλλά επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ενέργειες ξανά και ξανά, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα πετύχετε, πιθανώς δεν θα σας φέρει πιο κοντά στον στόχο σας. Κοιτάξτε τις προηγούμενες ανεπιτυχείς προσπάθειές σας και αποφασίστε τι θα αλλάξετε. Συνεχίστε να κάνετε προσαρμογές και διορθώσεις, χρησιμοποιώντας την εμπειρία σας ως οδηγό. Παρακάτω θυμηθείτε και ένα post σχετικό με την επιμονή, το οποίο έκανε ο ιδρυτής του It’s Possible, Γιάννης Μπελεγρίνης, στο Facebook Group μας.

2 | Δικαιολογίες. Οι νικητές μπορεί να αναλύσουν, αλλά δεν αραδιάζουν δικαιολογίες. Οι losers έχουν ένα βιβλίο γεμάτο δικαιολογίες για να σας πουν γιατί δεν θα μπορούσαν να πετύχουν. Αλλάξτε την οπτική σας. Μην σκέφτεστε κάθε αποτυχημένη προσπάθεια ως αποτυχία. Λίγοι άνθρωποι πετυχαίνουν σε όλα την πρώτη φορά. Οι περισσότεροι από εμάς επιτυγχάνουμε τους στόχους μας μόνο με επαναλαμβανόμενη προσπάθεια.

3 | Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη. Αν δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου, τότε όλος ο κόπος που έχεις κάνει ως εδώ μπορεί να πάει χαμένος. Η αποτυχία μπορεί να είναι ένας δάσκαλος, αν την αντιμετωπίσουμε σωστά. Δες το πρόβλημα, αν υπάρχει. Αναλύστε την κατάσταση – τι θέλετε να επιτύχετε, ποια είναι η στρατηγική σας, γιατί δεν λειτούργησε. Και τι πρέπει να κάνετε από εδώ και στο εξής.

4 | Έλλειψη πειθαρχίας. Όποιος έχει επιτύχει κάτι αξιόλογο, δεν το έχει καταφέρει χωρίς πειθαρχία. Η πειθαρχία περιλαμβάνει αυτοέλεγχο, θυσίες και αποφυγή περισπασμών. Σημαίνει να παραμένεις συγκεντρωμένος. Και η πειθαρχία συνδέεται με την επιμονή που λέγαμε παραπάνω. Χρειάζεται σε βάθος χρόνου. Αν για παράδειγμα ξεκινήσεις ένα δικό σου project, ασχοληθείς με αυτό 1 μήνα, μετά σταματήσεις για 20 ημέρες, μετά το ξανά πιάσεις, μετά καταπιαστείς για 2 μήνες με κάτι άλλο που προέκυψε, μετά επιστρέψεις στο project κ.ο.κ., τότε το project μάλλον δεν θα πετύχει.

5 | Θεωρείς ότι για όλα… φταίει η τύχη. Είναι μια οπτική που έχουν αρκετοί άνθρωποι, και τους οδηγεί στην αποτυχία. Αποδίδουν την επιτυχία και την αποτυχία στην τύχη. Θεωρούν ότι όλα πάνε… όπως τα ορίζει η μοίρα. Και οτιδήποτε κι αν κάνουν, δεν μπορούν να αλλάξουν αυτή την διαδρομή. Ίσως δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα στη ζωή σου. Όμως σίγουρα μπορείς να κάνεις κινήσεις οι οποίες θα σε οδηγήσουν προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση. Υπάρχει μια απλή φράση που λένε πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι: Δεν έχει σημασία τι σου συμβαίνει, αλλά -κυρίως- το πως αντιδράς σε αυτό που σου συμβαίνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + five =