αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για τους οποίους έχεις χάσει την δημιουργικότητα σου

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους έχεις χάσει την δημιουργικότητα σου

Στην γρήγορη και αγχωτική εποχή που ζούμε, είναι εύκολο να «στεγνώσουμε» από δημιουργικότητα. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Και αν μπεις σε ένα τέτοιο mode είναι πιθανό να «κολλήσεις» εκεί για αρκετό καιρό. Το πρώτο βήμα προς την διέξοδο, είναι να εντοπίσεις το «γιατί» μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η παρακάτω λίστα θα σε βοηθήσει. Είναι 4 πιθανοί λόγοι για τους οποίους έχεις χάσει την δημιουργικότητα σου.

1# Μεγάλωσες! Όλα τα μικρά παιδιά έχουν δημιουργικές ιδέες. Φτιάχνουν φανταστικούς ήρωες, παίζουν με κούκλες και φιγούρες δράσης, ψήνουν μπισκότα σε φανταστικούς φούρνους, λύνουν φανταστικά μυστήρια όταν παίζουν τους ντετέκτιβ με τα άλλα παιδιά της γειτονιάς. Κάπου στην πορεία, γινόμαστε πιο λογικοί, ακόμη και κουρασμένοι μερικές φορές, με τον κόσμο που ζούμε. Αυτοί οι λίγοι ανάμεσά μας που παραμένουν δημιουργικοί ως ενήλικες, συχνά επιδεικνύουν ένα παιδικό πνεύμα. Εάν μπείτε στο γραφείο δημιουργικών τύπων όπως: γραφίστες, σχεδιαστές ιστοσελίδων, μηχανικοί και προγραμματιστές, είναι πολύ πιθανό να βρείτε παιχνίδια τριγύρω. Σκεφτείτε επίσης την Google, μια εταιρεία που είναι γνωστή για την πρόσληψη δημιουργικών ατόμων. Μετατρέπει τον χώρο εργασίας της σε μια παιδική χαρά με μεγάλες γυαλιστερές τσουλήθρες για να σας μεταφέρουν με παιδικό τρόπο από τον έναν όροφο στον άλλο.

2# Πρέπει να «βγάλεις χρήματα» και αυτό έχει στριμώξει τη δημιουργική σου πλευρά. Όσο μεγαλώνουμε, οι γονείς, οι δάσκαλοι, ακόμα και οι συνομήλικοί μας αρχίζουν να μας μιλούν για την πρακτική πλευρά της ζωής. Οι γονείς μας μπορεί να πουν, «Πρέπει να έχεις έναν τρόπο να στηρίξεις οικονομικά τον εαυτό σου». Η ανάγκη μας να βγάλουμε χρήματα και να φροντίζουμε τον εαυτό μας, συχνά καταπνίγει τη δημιουργική μας πλευρά.

3# Δεν κοιμάσαι αρκετά. Όταν κοιμόμαστε, υπάρχουν δύο βασικές φάσεις: Yπνος REM και βαθύς ύπνος. Ο ύπνος REM είναι μια ελαφριά μορφή ύπνου που πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι έχουμε συχνά «rapid eye movement» κατά τη διάρκεια του ύπνου REM. Χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα για να μεταβείτε από τον ύπνο REM στον βαθύ ύπνο. Ο βαθύς ύπνος είναι όταν ο εγκέφαλός μας ταξινομεί και καταγράφει όλες τις πληροφορίες που έχουμε λάβει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν δεν χορταίνουμε αυτόν τον τύπο ύπνου, χάνουμε την ικανότητά μας να είμαστε δημιουργικοί και ευφάνταστοι.

4# Κάθεσαι υπερβολικά μπροστά από την τηλεόραση. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο δημιουργικοί και καινοτόμοι άνθρωποι στον κόσμο, δεν σπαταλούν τον χρόνο τους… μπροστά από την τηλεόραση. Ούτε καν τον ελεύθερο χρόνο τους. Προτιμούν να κάνουν άλλες δραστηριότητες και να έχουν άλλα χόμπι που τους κρατούν πιο δημιουργικούς. Αντί να κάθονται παθητικοί με τις ώρες μπροστά από μια οθόνη. Ακόμα και ένας περίπατος έξω, είναι πολύ καλύτερος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =