αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για να ξεκινήσεις ένα project στα 20s σου (ακόμα κι αν άλλοι σου λένε να μην το κάνεις)

Τέσσερις λόγοι για να ξεκινήσεις ένα project στα 20s σου (ακόμα κι αν άλλοι σου λένε να μην το κάνεις)

Στην Ελλάδα ακούμε συχνά την -μάλλον συντηρητική- άποψη που λέει ότι για να γίνει κάποιος business leader και να μπορεί να τρέξει με επιτυχία το δικό του project, πρέπει να είναι… άνω των 40 ετών. Την ίδια στιγμή σε άλλες προηγμένες χώρες, βλέπουμε ανθρώπους ακόμα και 20 ή 25 ετών να ξεκινούν το δικό τους project, και κάποιοι αυτούς φτάνουν στην επιτυχία. Και φυσικά γίνονται πολύ πλούσιοι.

Μπορούν όλοι να τα καταφέρουν; Προφανώς όχι. Όμως η εποχή στην οποία ζούμε είναι ίσως η καλύτερη για να ξεκινήσει ένας 25αρης το δικό του business project και να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

Το νεαρό της ηλικίας δεν είναι κακό. Το αντίθετο. Το βλέπουμε ακόμα και στην χώρα μας. Πλέον είναι αρκετοί αυτοί που έχουν ξεκινήσει κάτι δικό τους σε νεαρή ηλικία, και έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Παρακάτω θα δεις 4 λόγους για να ξεκινήσεις ένα business project στα 20s. Μην περιμένεις για «αργότερα».

1# Μπορείς να πάρεις ρίσκα. Πως είναι ο μέσος 25αρης στην Ελλάδα; Πιθανότατα μένει με τους γονείς του, δεν έχει παιδιά, δεν έχει λογαριασμούς να πληρώνει και δεν έχει άμεσα έξοδα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση του. Όλο αυτό το «πακέτο» είναι καλό στην περίπτωση μας! Τώρα είναι η στιγμή να πάρεις μεγάλα ρίσκα… χωρίς να καταστραφείς. Αν όχι τώρα, τότε πότε θα το κάνεις;

2# Μέσα στις νέες τεχνολογίες. Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα, όπως έλεγε κάποιος. Εσύ λοιπόν έχεις μεγαλώσει ουσιαστικά μέσα στην εποχή του ίντερνετ και των social media. Ξέρεις τις νέες τεχνολογίες. Και μπορείς πάνω εκεί να χτίσεις το δικό σου project.

3# Δεν έχεις εμπειρία. Όχι δεν μπερδευτήκαμε. Η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να είναι θετικό. Το εξηγεί καλά ο tech επιχειρηματία, Yossi Ghinsberg. Η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να είναι αυτό που θα σε φτάσει στην επιτυχία. «Μερικές φορές η εμπειρία είναι ένα εμπόδιο, επειδή διαμορφώνετε το μέλλον σας με βάση την εμπειρία σας στο παρελθόν», τονίζει. Αντίθετα, ένα «αφελές μυαλό» μπορεί να επιτύχει αυτό που ένας έμπειρος επαγγελματίας δεν θα κάνει ποτέ. «Ένας έμπειρος επαγγελματίας ξέρει τι είναι αδύνατο. Αν ξέρεις ότι είναι αδύνατο, είναι αδύνατο. Αλλά αν δεν γνωρίζεις ότι είναι αδύνατο, ξαφνικά είναι δυνατό», σημειώνει ο έμπειρος επιχειρηματίας.

4# Φρέσκο μυαλό και ιδέες. Είναι πιο πιθανό να έχεις μια φρέσκια ιδέα στα 20 σου, παρά στα 60 σου. Δεν αποκλείεται και το αντίστροφο φυσικά. Αλλά όταν είσαι σε νεαρή ηλικία το μυαλό είναι πιο ανοιχτό για να «δει» ευκαιρίες τριγύρω. Ακόμα καλύτερο θα είναι να ενώσεις τις δυνάμεις σου και με άλλους νέους. Και μέσα από τις δικές σας συζητήσεις, τους πειραματισμούς και τις «ζυμώσεις» να βγει κάτι καλό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =