αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις λόγοι για να βγαίνεις έξω. Και θα σου δώσει το boost που ψάχνεις μέσα στην χαοτική καθημερινότητα

Τέσσερις λόγοι για να βγαίνεις έξω. Και θα σου δώσει το boost που ψάχνεις μέσα στην χαοτική καθημερινότητα

Αρκετοί το δοκίμασαν μέσα στην περίοδο της πανδημίας: Μια βόλτα σε κάποιο κοντινό πάρκο, μια πεζοπορία στη φύση ή μια διαδρομή με το ποδήλατο. Και έγινε συνήθεια. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμα σου, είναι χρήσιμο να βρίσκεις χρόνο για να βγαίνεις έξω από τους 4 τοίχους.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Steve Jobs αλλά και ο Αριστοτέλης πίστευαν ότι οι καλές ιδέες έρχονται όταν περπατάς. Ο Steve Jobs πήγαινε συχνά για περιπάτους. Με αυτό τον τρόπο «καθάριζε» το μυαλό του και ευελπιστούσε ότι θα του έρθει η «μεγάλη ιδέα». Ήταν μια καλύτερη κατάσταση, από το να είσαι κλεισμένος μέσα σε 4 τοίχους ενός γραφείου.

Επίσης εφάρμοζε τα «walking meetings»- δηλαδή επαγγελματικές συναντήσεις ενώ περπάταγε. Ο Jobs πίστευε ότι το να κλειστείς σε ένα δωμάτιο και να συζητάς για ώρες, δεν είναι το ιδανικό σκηνικό για να βγει στην επιφάνεια η δημιουργικότητα και η καινοτομία. Έτσι, πολύ συχνά όταν ήθελε να συναντηθεί με ένα ή περισσότερα άτομα, πρότεινε στην άλλη πλευρά να πάνε για έναν περίπατο. Κατά την διάρκεια αυτής της βόλτας συζητούσαν τα επαγγελματικά θέματα που ήθελαν.

O Jobs δεν είναι ο μόνος που εφάρμοζε μια τέτοια τακτική. Σε μια πολύ πιο παλιά εποχή, εκεί όπου τα τεχνολογικά μέση ήταν πολύ πιο «πρωτόγονα», κάτι παρόμοιο έκανε και ο Αριστοτέλης. Ο οποίος συχνά επέλεγε να περπατά για να γίνει πιο δημιουργικός και να βοηθήσει το μυαλό του να παράγει νέες ιδέες.

Περπατώντας μπορείς να σκέφτεσαι όλα όσα έχεις κάνει στο παρελθόν, αλλά και να ανακαλύψεις νέες προοπτικές και στρατηγικές. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που δεν θα έχεις καμία ιδέα, κάνε διάλειμμα και πήγαινε μία βόλτα.

Εδώ είναι λοιπόν 4 λόγοι για τους οποίους το να βγαίνεις έξω μπορεί να σου δώσει το boost που ψάχνεις.

1# Κάνε μια βόλτα. Όπως είπαμε πριν, αυτό μπορεί να είναι μια πεζοπορία στη φύση, ένας περίπατος κοντά στο σπίτι σου ή μια διαδρομή με το ποδήλατο. Θα σε βοηθήσει να «καθαρίσεις» το μυαλό σου, να χαλαρώσεις λίγο από το άγχος της καθημερινότητας και να αναζητήσεις νέες ιδέες. Α, και πάντα είναι καλό να απομακρυνόμαστε για λίγο από τις οθόνες.

2# Συνάντησε ανθρώπους με παρόμοιους στόχους. Σχεδόν κάθε πόλη έχει ομάδες με ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν το πάθος τους. Είναι εύκολο να βρεθούν. Μπορείς να βρεις ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα, για παράδειγμα, μέσω του Facebook ή άλλων online κοινοτήτων. Και στην συνέχεια να τους γνωρίσεις από κοντά ή να οργανώσετε κοινές δραστηριότητες. Πέρα από το brainstorming και τις γνώσεις που ίσως θα πάρεις, αυτό μπορεί επίσης να σου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους φίλους.

3# Η χρησιμότητα της ησυχίας. Είναι επίσης χρήσιμο να μένεις για λίγη ώρα μόνος. Εκεί θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς μέσα σε ένα ήσυχο περιβάλλον, και είναι πολύ πιθανό να προκύψουν νέες ιδέες. Ακόμα και 1 ώρα μέσα στην απόλυτη ησυχία και μακριά από οθόνες μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Σίγουρα πρέπει να το βάλεις μέσα στο πρόγραμμα σου. Και είναι καλύτερο να περάσεις αυτόν τον χρόνο σε μια παραλία ή ένα πάρκο, αντί να είσαι μέσα σε 4 τοίχους.

4# Κάνε τα tasks έξω. Ναι, μπορεί η δουλειά (συνήθως) να γίνει έξω από το σπίτι/ γραφείο! Ρώτα τον εαυτό σου αν αυτό που κάνεις σε εσωτερικούς χώρους θα μπορούσε να γίνει σε εξωτερικούς χώρους. Είναι μια καλή αρχή. Οι νέες τεχνολογίες άλλωστε δίνουν δυνατότητες που δεν υπήρχαν παλαιότερα. Πάρε το laptop σου και πήγαινε να δουλέψεις από κάποιο cafe ή κάποιον κοινόχρηστο χώρο. Θα σε βοηθήσει να αλλάξεις παραστάσεις, να δεις νέο κόσμο και να γίνεις πιο δημιουργικός. Δες εδώ μερικά καλά cafe στην Αθήνα και πως μπορείς να μπεις δωρεάν στα αναγνωστήρια του ΚΠΙΣΝ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − nine =