αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις που κάνουν το Σαββατοκύριακο οι πετυχημένοι άνθρωποι

Τέσσερις κινήσεις που κάνουν το Σαββατοκύριακο οι πετυχημένοι άνθρωποι

Το Σαββατοκύριακο δεν είναι απλά ένας «κενός χρόνος». Ούτε είναι δύο ημέρες μόνο για… Netflix. Οι πετυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν πολύ καλά. Και εφαρμόζουν συγκεκριμένες συνήθειες που τους κάνουν πιο παραγωγικούς και έτοιμους την νέα εβδομάδα που ακολουθεί. Εδώ είναι 4 τέτοιες συνήθειες, που μπορείς να βάλεις και εσύ μέσα στα ΣΚ σου.

1# Εστίασε στις συμπεριφορές σου, αλλά περισσότερο στις λέξεις σου: Ως άνθρωποι, δεν μας αρέσει η στέρηση. Έτσι πολλές φορές αναβάλουμε τις αλλαγές στην ζωή μας, ακόμα κι αν ξέρουμε ότι αυτές είναι απαραίτητες. Η αλλαγή είναι δύσκολη επίσης επειδή η καθημερινή μας γλώσσα διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στην οικοδόμηση της ταυτότητάς μας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Consumer Research, έδειξε ότι οι λέξεις παίζουν ρόλο. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα και χρησιμοποιούσαν την φράση «I can’t» μπροστά στη σκέψη να φάνε μη υγιεινές τροφές, φάνηκαν πιο ευάλωτοι σε σχέση με αυτού που χρησιμοποιούσαν τη φράση «I don’t». Οι λέξεις συνδέονται με την ψυχολογία.

2# Φτιάξε μια checklist για τις πιο σημαντικές ώρες της ημέρας: Δεν αρκεί να ξέρεις απλά τα tasks που έχεις να ολοκληρώσεις μέσα σε μια ημέρα. Φτιάξε μια λίστα στην οποία θα καθορίζεις το πότε θα κάνεις τι. Εστίασε στο πρωί και στο βράδυ, επειδή είναι οι δύο μεγαλύτεροι παράγοντες για τον καθορισμό της ποιότητας της ημέρας σας.

3# Να είσαι σαφής πριν από κάθε work session: Ανεξάρτητα από το task, είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζετε γιατί κάνετε κάτι και τι ελπίζετε να κερδίσετε από αυτό. Με απλούστερους όρους, ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα; Μπορεί να είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός πωλήσεων, η δημιουργία ενός βίντεο ή η αύξηση της επισκεψιμότητας στο blog σας.

4# Τσέκαρε το περιβάλλον σου: Σε αυτό δεν δίνουμε σημασία πολλές φορές, αλλά είναι σημαντικό. Τα αντικείμενα, οι μυρωδιές και οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω σου, σε επηρεάζουν. Τραβούν την προσοχή και την ενέργεια σου. Δες τι υπάρχει γύρω σου, και αν κάτι σε επηρεάζει αρνητικά, απομάκρυνε το.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 7 =