αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους μεγάλους στόχους στη ζωή σου

Τέσσερις κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους μεγάλους στόχους στη ζωή σου

Το ταξίδι προς την επιτυχία πραγματοποιείται με αρκετές προκλήσεις και εμπόδια. Αυτό είναι γνωστό. Οποιος κατάφερε να πετύχει κάτι σπουδαίο έπρεπε να αγνοήσει αμέτρητους εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, για να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα.

Ένα από τα πράγματα που θα ανακαλύψετε στο δικό σας ταξίδι προς την επιτυχία, είναι το πόσο πολύ εύκολο είναι να χάσετε την εστίαση σας και να εκτροχιαστείτε.

Για να φτάσουμε στη γραμμή του τερματισμού όσον αφορά τους στόχους και τα όνειρά μας, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τα εξής:

1. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Ένα από τα πιο επιζήμια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ποτέ και θα έθετε σε κίνδυνο τις πιθανότητές μας για επιτυχία σε οτιδήποτε, είναι να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Για να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας, θα χρειαστεί να πάρουμε τα μάτια μας και να εστιάσουμε στους άλλους, να στρέψουμε όλη μας την προσοχή στις επιδιώξεις μας και να αποδεχθούμε το γεγονός ότι είμαστε όλοι σε ξεχωριστά ταξίδια — που οδηγούν σε διαφορετικούς προορισμούς. Όλοι έχουμε διαφορετικές δυνάμεις και περιορισμούς, χαρίσματα και ταλέντα, δεξιότητες και ικανότητες που μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτό που γεννηθήκαμε και έχουμε κληθεί να κάνουμε στη ζωή.

2. Κάνε πράξεις, άσε τα λόγια

Οι πράξεις σίγουρα μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια. Πρέπει να μάθουμε να κάνουμε περισσότερα και να μιλάμε λιγότερο. Αν θέλουμε οι άνθρωποι να παίρνουν στα σοβαρά εμάς και τους στόχους και τα όνειρά μας, πρέπει να δείξουμε με τις πράξεις μας τι μπορούμε να κάνουμε αντί να εξηγήσουμε με λόγια- καθώς το να μιλάμε για τις φιλοδοξίες μας δεν έχει νόημα αν δεν μπορούμε να μεταφράσουμε τα λόγια μας σε πράξεις. Και συχνά οδηγεί σε δράνεια.

3. Μην κοινοποιείτε υπερβολικά τις φιλοδοξίες σας

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που πιθανότατα θα ανακαλύψετε πολύ νωρίς στο ταξίδι σας προς την επιτυχία είναι ότι δεν θα σας υποστηρίξουν όλοι όσον αφορά τους στόχους και τα όνειρά σας. Οι λόγοι για την έλλειψη υποστήριξής τους μπορεί να περιλαμβάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν το όραμά σας ή πιστεύουν ότι έχετε ό,τι χρειάζεται για να το πραγματοποιήσετε. Σκεφτείτε καλά με ποιον θα μοιραστείτε τις φιλοδοξίες σας και ποιον θα κρατήσετε… στο σκοτάδι, για να αποφύγετε να εκθέσετε τον εαυτό σας στην αρνητική επιρροή και τις περιοριστικές πεποιθήσεις άλλων ανθρώπων.

4. Πρόσεχε ποιους ακούς

Συνέχεια του παραπάνω point. Τα πράγματα και οι άνθρωποι που ακούμε σε τακτική βάση επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας καθώς και ορισμένες από τις επιλογές και τις πράξεις μας.

Πρέπει επίσης να προσέχουμε σε ποιους επιτρέπουμε να μπουν στη ζωή μας και πρέπει να επιλέγουμε να περιβάλλουμε τους εαυτούς μας μόνο με ανθρώπους που έχουν θετικότητα, χαίρονται για τις νίκες μας και μας δίνουν δύναμη με τα λόγια και την υποστήριξή τους.

Συχνά γινόμαστε σαν αυτούς με τους οποίους συνδεόμαστε στενά. Αρχίζουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια τους. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 5 =