αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος σε χρησιμοποιεί ως «αποδιοπομπαίο τράγο». Και σε κατηγορεί για οτιδήποτε συμβαίνει

Τέσσερις κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος σε χρησιμοποιεί ως «αποδιοπομπαίο τράγο». Και σε κατηγορεί για οτιδήποτε συμβαίνει

Δεν χρειάζεται να αποδεχτείς τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου.

Μερικές φορές, οι σχέσεις μας μπορεί να γίνουν τοξικές, εκδηλώνοντας συμπεριφορές όπως ο αποδιοπομπαίος τράγος. Εάν έχετε αισθανθεί ποτέ ότι σας κατηγορούν άδικα ή σας στοχοποιούν σε ένα ομαδικό περιβάλλον, μπορεί να είστε ο ακούσιος αποδιοπομπαίος τράγος κάποιου.

Η συμπεριφορά αποδιοπομπών μπορεί να συμβεί σχεδόν σε οποιαδήποτε σχέση. Θα μπορούσε να είναι μέσα στην οικογένειά σας, στον εργασιακό σας χώρο ή στον κοινωνικό σας κύκλο. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα σημάδια του αποδιοπομπαίου τράγου και να ξεφύγετε.

1 – Κάποιος σε κατηγορεί για τα πάντα, ανεξάρτητα από την πραγματικότητα

Βλέπεις να σε κατηγορούν, ανεξάρτητα από το αν το λάθος ήταν δικό σου. Αυτό το μοτίβο εμφανίζεται συχνά χωρίς προειδοποίηση.

Έτσι, σας κάνει να αισθάνεστε μπερδεμένοι και άδικα στοχοποιημένοι. Είτε πρόκειται για μια μικρή ατυχία στη δουλειά είτε για ένα σημαντικό ζήτημα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, το όνομά σας εμφανίζεται ως… ο ένοχος. Επιπλέον, συμβαίνει ακόμη και όταν έχεις ελάχιστη σχέση με το περιστατικό.

Τι μπορείς να κάνεις; Πρώτον, αναγνωρίστε ότι αυτή η συνήθης ενοχοποίηση δεν αντικατοπτρίζει αυτό που είστε. Είναι σημαντικό να διαχωρίσετε την αυτοεκτίμησή σας από αυτές τις άδικες κατηγορίες. Ξεκινήστε παρουσιάζοντας ήρεμα τη δική σας πλευρά της ιστορίας σε αυτές τις καταστάσεις. Χρησιμοποιήστε γεγονότα και λογική για να αποσαφηνίσετε την πραγματική σας συμμετοχή.

2 – Σε κάνει να νιώθεις απομονωμένος ή αποκλεισμένος από μια ομάδα

Η απομόνωση ή ο αποκλεισμός, ειδικά σε περιβάλλοντα όπου προηγουμένως αισθανόσασταν ότι σας σέβονται, μπορεί να υποδηλώνει ότι μετατρέπεστε… σε αποδιοπομπαίο τράγο. Αυτή η τακτική μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση μοναξιάς. Αλλά ακόμα χειρότερα, μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση και την ψυχική σας υγεία.

Συχνά, αυτή η απομόνωση δεν είναι άμεση δράση, αλλά συνέπεια της αρνητικής αντίληψης που διαδίδεται για τον αποδιοπομπαίο τράγο.

3 – Κάποιος συνεχώς απορρίπτει τις απόψεις και τις σκέψεις σας ως ανοησίες

Όταν οι απόψεις ή οι ιδέες σας απορρίπτονται σταθερά ή υποτιμώνται ως «ανόητες», είναι σαφές σημάδι ότι είστε αποδιοπομπαίος τράγος. Αυτή η τακτική εμφανίζεται συχνά στο χώρο εργασίας όταν οι συνάδελφοι αισθάνονται ότι απειλούνται από ένα ανερχόμενο αστέρι.

Αυτή η απόρριψη των συνεισφορών σας μπορεί να σας κάνει να αμφισβητήσετε τις σκέψεις σας. Εκτός αυτού, μπορεί να καταπνίξει την προθυμία σας να μοιραστείτε ιδέες ή να συμμετάσχετε σε εργασίες. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες.

4 – Ο ρόλος ή οι συνεισφορές σας αλλάζουν συχνά

Εάν ο ρόλος ή οι ευθύνες σας αλλάζουν συχνά – και σας φέρνουν σε μια θέση όπου η αποτυχία είναι πιο πιθανή, θα μπορούσατε να έχει ως στόχο να γίνετε αποδιοπομπαίος τράγος. Αυτή η αστάθεια μπορεί να είναι αποπροσανατολιστική. Μπορεί επίσης να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη και την απόδοσή σας εντός της οικογένειας ή του χώρου εργασίας.

Σου αλλάζουν συνεχώς θέσεις και ρόλους με στόχο… να κάνεις το λάθος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − fifteen =