αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν είναι ειλικρινές (ακόμα κι αν προσπαθεί… να το καμουφλάρει)

Τέσσερις κινήσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν είναι ειλικρινές (ακόμα κι αν προσπαθεί… να το καμουφλάρει)

Όλοι αγαπάμε την ειλικρίνεια, σωστά; Ποιος θέλει να είναι γύρω από ανθρώπους που δεν μπορούν να είναι ειλικρινείς; Ωστόσο, το να εντοπίσεις ένα ανειλικρινές άτομο δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο θα θέλαμε.

Εδώ είμαστε όμως για να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 4 κινήσεις που δείχνουν ότι ένα άτομο δεν είναι ειλικρινές.

1) Ασυνέπεια στα λόγια και τις πράξεις τους

Όλοι το έχουμε ξανακούσει, σωστά; Οι πράξεις μιλούν δυνατότερα από τις λέξεις. Λοιπόν, η ψυχολογία το υποστηρίζει. Όταν προσπαθείτε να εντοπίσετε ένα ανειλικρινές άτομο, προσέξτε για ασυνέπειες μεταξύ αυτού που λέει και αυτού που πραγματικά κάνει.

Για παράδειγμα, κάποιος που υπόσχεται να είναι πάντα εκεί για εσάς, αλλά απουσιάζει συνεχώς όταν τον χρειάζεστε; Αυτό είναι ένα κλασικό σημάδι ανειλικρίνειας.

Αλλά θυμηθείτε, είμαστε όλοι άνθρωποι. Όλοι κάνουμε λάθη και μερικές φορές αδυνατούμε να κρατήσουμε τον λόγο μας. Αυτό στο οποίο εστιάζουμε εδώ είναι τα πρότυπα συμπεριφοράς.

Έτσι, εάν παρατηρήσετε μια επαναλαμβανόμενη ασυμφωνία μεταξύ των λόγων και των πράξεων ενός ατόμου, μπορεί να είναι μια ‘κόκκινη σημαία’ ότι δεν είναι τόσο ειλικρινής όσο ισχυρίζεται ότι είναι.

2) Υπερβολικά κολακευτικά… κομπλιμέντα

Όλοι αγαπάμε ένα καλό κομπλιμέντο, σωστά; Αλλά υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του γνήσιου έπαινου και της κολακείας που είναι κάπως… ψεύτικη.

Όλοι έχουμε έναν τέτοιο φίλο ή συνάδελφο. Που έχει έτοιμο τον καλό λόγο. Τα κομπλιμέντα είναι συχνά υπερβολικά και ταιριάζουν καθόλου με την κατάσταση.

Σα να λέει πράγματα για να κερδίσει την εύνοια ή να πάρει κάτι σε αντάλλαγμα.

3) Σπάνε γρήγορα την εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε σχέση. Και οταν μοιραζόμαστε τα μυστικά μας με κάποιον, του δείχνουμε ότι τον εμπιστευόμαστε.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η εμπιστοσύνη σπάσει;

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μοιραστούν μυστικά με άλλους εάν πιστεύουν ότι αυτά τα μυστικά θα ενισχύσουν την κοινωνική τους θέση.

Τώρα, σκεφτείτε το. Αν κάποιος σπεύδει να αποκαλύψει τα μυστικά σας ή να μοιραστεί μαζί σας εμπιστευτικές πληροφορίες για άλλους, τι σημαίνει αυτό για την ειλικρίνειά του;

Ένα άτομο που είναι ειλικρινές εκτιμά την εμπιστοσύνη και σέβεται την εμπιστευτικότητα. Αλλά ένας ανειλικρινής άνθρωπος; Μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κοινά μυστικά ως νόμισμα για δικό τους κέρδος.

4) Συχνά αντιγράφουν τη συμπεριφορά σας

Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει. Ο καθρέφτισμός ή η μίμηση της συμπεριφοράς ενός άλλου ατόμου είναι μια κοινή τακτική κοινωνικού δεσμού. Ωστόσο, όταν είναι υπερβολικό και ανειλικρινές, είναι μια διαφορετική ιστορία.

Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος αντιγράφει συνεχώς τις προτιμήσεις, τις αντιπάθειες, τις απόψεις ή ακόμα και τη γλώσσα του σώματός σας, θα μπορούσε να είναι σημάδι ανειλικρίνειας.

Μπορεί να προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ψευδή αίσθηση οικειότητας ή συμπάθειας για να χειραγωγήσουν την αντίληψή σας για αυτούς.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =