αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κινήσεις για να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει

Τέσσερις κινήσεις για να κάνεις το αφεντικό σου να σε συμπαθήσει

Μήπως είναι η ώρα να αναθεωρήσεις λίγο τις σχέσεις σου με το αφεντικό σου και να δεις κατά πόσο μπορείς να την ενδυναμώσεις; Καλό θα ήταν να θυμάσαι πάντα ότι πρέπει να κάνεις τον εαυτό σου αναντικατάστατο στα μάτια του. Με την αξιοπιστία μόνο κανείς δεν πήρε ποτέ προαγωγή.

Διάβασε παρακάτω τέσσερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να υπενθυμίζεις κάθε τόσο στον εργοδότη σου γιατί δεν μπορεί χωρίς εσένα. Την συγκεκριμένη λίστα την διαβάσαμε στο Askmen.com.

Κάνε κάτι σημαντικό που δεν σου ζητήθηκε

Σε κάθε δουλειά είναι πραγματικά εύκολο να πέσεις στην παγίδα ενός και μόνο project. Και ενώ οι καθημερινές υποχρεώσεις συσσωρεύονται, εσύ πρέπει να φροντίζεις να γίνονται όλα εγκαίρως. Προχωρώντας από τη μια δουλειά στην άλλη ίσως να ελπίζεις για κάποια αναγνώριση ή καθοδήγηση σε κάθε καινούργιο project που ξεκινάς. Τίποτα απ’ τα δύο, όμως, δεν έρχεται και ανησυχείς πως κανείς δεν βλέπει τις προσπάθειες που κάνεις. Αν θες, λοιπόν, να ξεχωρίσεις τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι που δεν σου έχει ανατεθεί αλλά γνωρίζεις πως θα εκτιμούσε η εταιρεία. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι κάτι δύσκολο. Μπορεί και να είναι απλά το να οργανώσεις καλύτερα την ατζέντα των meetings.

Βοήθησε έναν καινούργιο συνάδελφο

Το να πάρεις στην ομάδα σου και να αναλάβεις να εκπαιδεύσεις έναν νέο συνάδελφο, που ιεραρχικά βρίσκεται λίγο κάτω από σένα, είναι μια σοφή κίνηση. Και αυτό γιατί αν δείξεις ενδιαφέρον ο νέος εργαζόμενος μπορεί να εκπαιδευτεί πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα περίμενε το αφεντικό σου, ενώ θα ελαφρύνεις και το πρόγραμμα του μάνατζερ σου. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι θα αναδειχθούν τα ηγετικά σου προσόντα, καθώς θα συμβουλεύεις άλλους να αναπτύξουν τα δικά τους. Να θυμάσαι ότι δεν κάνουν όλοι για ηγέτες ομάδας και πως ακόμη και άτομα με τέτοιες ικανότητες δεν μπορούν πάντα να τις προβάλουν. Το να εκπαιδεύσεις ένα μέλος της ομάδας είναι ένας ιδανικός τρόπος για ξεχωρίσεις.

Κάνε άψογα τα απλά πράγματα

Αν σου ακούγεται κάπως χαζό ξανασκέψου το. Είναι φοβερό το πώς τα πιο απλά πράγματα στη δουλειά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση σε ολόκληρη την ομάδα. Αν ψάχνεις για ένα μαγικό κουμπί που θα λύνει όλα όσα ανησυχούν εσένα και το αφεντικό σου, τσέκαρε ξανά τα καθημερινά σου καθήκοντα. Γίνε επαγγελματίας σε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τα πράγματα να πάνε παρακάτω.

Να σκέφτεσαι πάντα τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά

Το να είσαι προνοητικός είναι κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσει το αφεντικό σου. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις είναι να σκέφτεσαι το μετά, αφού παραδώσεις κάποιο project σε ένα συνάδελφο και όχι όταν τελειώνει η δική σου δουλειά. Σκέψου, λοιπόν, σαν να είσαι μέρος μιας αλυσίδας, γιατί μια εργασία ολοκληρώνεται όταν έχουν υπολογιστεί όλες οι παράμετροι και δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει. Στόχος σου είναι απλά να δείξεις στο αφεντικό σου ότι πιάνεις την όλη εικόνα. Για να το κάνεις αυτό προσπάθησε να σκεφτείς μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να υλοποιήσεις ό,τι σου ζητάνε, με τρόπο που να βοηθά και τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + 5 =