αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤέσσερις κινήσεις για να «απογειώσεις» το Linkedin προφίλ σου το 2019 | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τέσσερις κινήσεις για να «απογειώσεις» το Linkedin προφίλ σου το 2019 | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Η νέα χρονιά είναι προ των πυλών. Και πρέπει να κάνεις τις δικές σου κινήσεις στο επαγγελματικό πεδίο. Φυσικά, το Linkedin είναι το κορυφαίο digital εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη στιγμή. Και δεν πρέπει να το θυμάσαι… μόνο όταν ψάχνεις για δουλειά. Είναι σημαντικό να έχεις σταθερά μια καλή παρουσία εκεί.

Τώρα θα δούμε λοιπόν «στα γρήγορα» 4 βασικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να «απογειώσεις» το προφίλ σου το 2019. Α, και σε καμία περίπτωση μην το αφήνεις να μοιάζει εγκαταλελειμμένο.

1# Πρόσθεσε νέα skills. Μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να έχεις αποκτήσει αρκετά νέα skills. Και είναι η καλύτερη στιγμή να κάνεις τώρα το update. Είναι στοιχεία που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία. Θα σε κάνουν να φαίνεσαι πιο χρήσιμος για κάποιον άλλο.

2# Ανανέωσε την φωτογραφία σου. Οκ, μπορεί στο Linkedin να μην είναι η φωτογραφία το πρώτο πράγμα που μετράει. Αλλά αν η δική σου έχει να αλλαχθεί πάνω από 4 χρόνια, κάνε τώρα την αλλαγή και βάλε μια νέα. Η πολύ παλιά φωτογραφία, παραπέμπει επίσης σε ένα εγκαταλελειμμένο προφίλ.

3# Τσέκαρε το headline σου. Εκεί συνήθως δεν χρειάζεται… μεγάλη φαντασία. Φρόντισε ο τίτλος σου να είναι σαφής, σύντομος και να δείχνει με μια ματιά την δουλειά που κάνεις.

4# Networking. Ναι, στο Linkedin μπορείς να κάνεις κάτι επίσης σημαντικό, πέρα από το να βλέπεις αγγελίες για δουλειά. Να δυκτιωθείς. Κάνε μια αναζήτηση, και πρόσθεσε στις επαφές σου ανθρώπους που θεωρείς ότι μπορούν να σε βοηθήσουν στο μέλλον, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Και γιατί οχι, μέσα στο 2019 να τους ζητήσεις και έναν καφέ γνωριμίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =