αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις κανόνες που πρέπει να ακολουθείς όταν ψάχνεις online για την επόμενη δουλειά σου

Τέσσερις κανόνες που πρέπει να ακολουθείς όταν ψάχνεις online για την επόμενη δουλειά σου

Ζούμε στην digital εποχή και είναι λογικό η αναζήτηση εργασίας να γίνεται, κυρίως, online. Πολλές αγγελίες δημοσιεύονται καθημερινά σε διάφορες ιντερνετικές πλατφόρμες και websites και οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν την αναζήτηση τους και σωστές «κρούσεις». Μέσα σε όλο αυτό το χαοτικό τοπίο, πρέπει να κινηθείς όσο πιο σωστά γίνεται έτσι ώστε να βρεις την επόμενη δουλειά σου. Και φυσικά να αποφύγεις το ενδεχόμενο να πέσεις θύμα απάτης ή να χάσεις χρόνο με αγγελίες που δεν αξίζουν της προσοχής σου.

Τι πρέπει να κάνεις; Τώρα θα δούμε 4 βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθείς.

1# Προτίμησε τις αγγελίες που αναφέρουν την επωνυμία της επιχείρησης. Η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνουν όλες οι εταιρίες. Ωστόσο, συνήθως οι αγγελίες που αναφέρουν την επωνυμία της επιχείρησης είναι πιο «ασφαλείς» και πιο αξιόλογες. Όταν μια σοβαρή επιχείρηση ζητάει εργαζόμενους, συνήθως δεν έχει κανένα λόγο να κρύψει την επωνυμία της. Αν αναφέρει και άλλα στοιχεία, όπως π.χ. τον μισθό, ακόμα καλύτερα για εσένα.

2# Προτίμησε αγγελίες που παρέχουν αρκετές πληροφορίες για την θέση. Ναι, ο μισθός είναι ένα στοιχείο. Αλλά είναι επίσης χρήσιμο να παρέχονται και άλλες σημαντικές πληροφορίες, σχετικά με την θέση που έχει ανοίξει. Η αρμοδιότητες, το ωράριο η προϋπηρεσία, τα πτυχία, είναι μερικά από τα στοιχεία που είναι καλό να αναφέρονται στην αγγελία. Και φυσικά απέφυγε αγγελίες που σου λένε «να πας από κοντά» για να σου πουν βασικά στοιχεία σαν αυτά. Αν είχαν κάτι καλό να σου πουν, μάλλον θα στο έλεγαν αμέσως για να σε δελεάσουν.

3# Βλέπεις την ίδια αγγελία ξανά και ξανά; Αν βλέπεις την ίδια αγγελία, από την ίδια εταιρία, ξανά και ξανά, πιθανότατα κάτι δεν πάει καλά. Είτε οι συνθήκες εργασίας στην εταιρία είναι κακές, άρα οι εργαζόμενοι φεύγουν, είτε η εταιρία επιλέγει να κρατά ανθρώπους για μικρό χρονικό διάστημα.

4# Αναζήτησε πληροφορίες για την εταιρία στο ίντερνετ. Μην μένεις μόνο στις πληροφορίες που σου δείνει η εταιρία. Στην εποχή του ίντερνετ μπορείς να αναζητήσεις και ο ίδιος πληροφορίες για την επιχείρηση, ακόμα και με ένα απλό Googlάρισμα. Μπορείς επίσης να μπεις στο site και στα social media της εταιρίας για να μάθεις περισσότερα για τις δραστηριότητες της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + seventeen =