αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κανόνες που εφαρμόζουν οι ευφυείς άνθρωποι και ξεχωρίζουν από το πλήθος

Τέσσερις κανόνες που εφαρμόζουν οι ευφυείς άνθρωποι και ξεχωρίζουν από το πλήθος

Όταν μιλάμε για πραγματικά έξυπνους ανθρώπους, δεν μιλάμε απαραίτητα για αυτούς που αρίστευσαν στο Λύκειο. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι συχνά περνούν από το σχολείο όντας μέτριοι, χωρίς ποτέ να τραβούν την προσοχή με το να φαίνονται ως… διαγαλαξιακοί καλλιτέχνες, αθλητές ή πρωταθλητές στην ορθογραφία.

Το ιδιαίτερο σύνολο δεξιοτήτων τους, θα τους βοηθήσει περισσότερο στον πραγματικό κόσμο, ο οποίος δεν περιορίζεται σε ένα «κουτί» ακαδημαϊκών κανόνων και προσδοκιών.

Πως τα καταφέρνουν; Πέρα από το όποιο έμφυτο ταλέντο τους, έχουν κάποιες απλές συνήθειες που τους βοηθούν να γίνουν πετυχημένοι στη ζωή τους.

1. Ικανότητα λήψης αποφάσεων

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι και σίγουροι, πιστεύουν στον εαυτό τους και ακούν τη διαίσθηση τους. Ως εκ τούτου, έχουν την ικανότητα να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις. Όλοι πρέπει να κάνουμε επιλογές συνεχώς, από καθημερινές εργασίες έως σημαντικές αποφάσεις ζωής. Το να κάνουμε επιλογές είναι αναπόσπαστο και μόνιμο κομμάτι της ζωής μας. Αλλά οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πώς να ρίξουν μια νηφάλια ματιά σε κάθε κατάσταση, να δουν όλες τις προοπτικές και να λάβουν την καλύτερη απόφαση. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας τους. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Jeff Bezos εφαρμόζει τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις.

2. Κάνουν παρέα με τους σωστούς ανθρώπους

Οι έξυπνοι άνθρωποι επιλέγουν το περιβάλλον τους. Συχνά κάνουν νέες γνωριμίες αλλά είναι επιλεκτικοί. Αυτή είναι η ποιότητα που ξεχωρίζει τους έξυπνους ανθρώπους από τους άλλους. Μπορεί να μην έχουν πολλούς φίλους, αλλά το κάθε ένα από αυτά τα άτομα θα έρθει αμέσως να βοηθήσει σε περίπτωση ανάγκης. Οι έξυπνοι άνθρωποι επιλέγουν την ποιότητα και όχι την ποσότητα όταν πρόκειται για το περιβάλλον τους. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

3. Σοφή χρήση ευκαιριών

Οι έξυπνοι άνθρωποι εντοπίζουν γρήγορα τις ευκαιρίες και το θέμα είναι ότι ξέρουν πώς να τις χρησιμοποιούν σωστά. Είναι προσεκτικοί, υπεύθυνοι και εργάζονται σκληρά. Όταν παρουσιαστεί μια ευκαιρία, ωστόσο, αφιερώνουν χρόνο για να αναλύσουν αυτήν την επιλογή και να βεβαιωθούν ότι η επιλογή είναι σωστή για αυτούς. Το να μπορούν να κάνουν όλα αυτά γρήγορα, είναι επίσης απόδειξη του εκπληκτικού μυαλού τους.

4. Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη

Σε όλη τους τη ζωή, οι άνθρωποι μαθαίνουν νέα πράγματα. Οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν κάτι νέο σε τακτική βάση, αποκτούν διαφορετικές δεξιότητες και μένουν ενήμεροι για τα τελευταία νέα. Συνήθως, έχουν ως… χόμπι τους τη βελτίωση του εαυτού τους, αναζητώντας πάντα τρόπους να βελτιώσουν τον εαυτό τους σε τομείς που οι άλλοι μπορεί να μην σκέφτονται να κοιτάξουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =