αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις καθημερινοί τρόποι για να «ξεκλειδώσεις» την δημιουργικότητα σου

Τέσσερις καθημερινοί τρόποι για να «ξεκλειδώσεις» την δημιουργικότητα σου

Όλοι ψάχνουν την δημιουργικότητα. Ανεξάρτητα από το πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται. Αλλά πως μπορείς να είσαι συνεχώς δημιουργικός σε βάθος χρόνου; Ενώ πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η δημιουργικότητα είναι ένα στοιχείο με το οποίο γεννιέσαι, στην πραγματικότητα είναι ένα skill που μπορεί να δουλευτεί. Αρκεί να κινηθείς σωστά.

Και πως μπορείς να γίνεις πιο δημιουργικός; Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να εφαρμόσεις κάθε ημέρα. Και δεν είναι οι μοναδικοί.

1# Δοκίμασε διαφορετικά πράγματα. Ζούμε σε έναν κόσμο με γρήγορο ρυθμό. Έχουμε τις ρουτίνες και τα προγράμματά μας και δεν κάνουμε μία παύση για να δοκιμάσουμε διαφορετικά ή νέα πράγματα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να το σκεφτείτε: Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε κάτι πραγματικά διαφορετικό; Δοκιμάστηκε ένα νέο άθλημα ή δραστηριότητα. Ξεκινήστε ένα νέο χόμπι. Δοκιμάστε ένα νέο είδος μουσικής. Δοκιμάστε μια νέα διαδρομή στο δρόμο για τη δουλειά. ‘Η παρακολουθήστε ένα βίντεο για ένα θέμα που πάντα θέλατε να μάθετε περισσότερα. Επίσης μη ξεχνάς: Όλα μπορούν να σου φανούν χρήσιμα. Θυμήσου το άρθρο: «Δεν μπορείς να ενώσεις τις ‘κουκίδες’ κοιτάζοντας μπροστά…»: Η θεωρία του Steve Jobs που θα κάνει τη διαφορά στη ζωή σου.

2# Κάνε παρέα με ενδιαφέροντες και δημιουργικούς ανθρώπους. Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είναι σημαντικό λοιπόν να κάνεις παρέα με δημιουργικούς ανθρώπους. Ακόμα κι αν αυτοί κάνουν διαφορετικές δουλειές από την δική σου. Έτσι θα κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, θα δεις τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές και είναι πιθανό να έρθουν στην επιφάνεια μερικές σπουδαίες ιδέες. Φυσικά στόχος δεν είναι να αντιγράψετε κάποιον άλλο. Αλλά να βρείτε την έμπνευση που θα γεννήσει στην συνέχεια την καινοτομία.

3# Σημείωσε τις ιδέες σου. Ίσως να είσαι πιο δημιουργικός από ότι νομίζεις. Απλώς οι ενδιαφέρουσες ιδέες μερικές φορές περνούν από το μυαλό μας και φεύγουν χωρίς να τις αξιοποιήσουμε. Οι καλές ιδέες μπορούν να προκύψουν οποιαδήποτε στιγμή. Είναι χρήσιμο να έχουμε ένα σημειωματάριο μαζί μας ανά πάσα στιγμή ή ένα app σημειώσεων στo smartphone μας. Επίσης: Ηχογραφήστε ιδέες που εμφανίζονται όταν παρακολουθείτε τηλεόραση, ταινίες ή διαβάζετε βιβλία—αυτές είναι πιθανές σπίθες για κάτι νέο.

4# Άσε κενό χρόνο. Οι περισσότεροι πέφτουμε στην παγίδα και υπερφορτώνουμε το πρόγραμμα μας, κάθε ημέρα. Δεν αφήνουμε χρόνο για να γεννηθεί η δημιουργικότητα. Όταν το μυαλό μας είναι συνεχώς απασχολημένο με την καθημερινότητα, τείνει να είναι πολύ πιο δύσκολο να βρούμε δημιουργικές σκέψεις και νέες ιδέες. Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Ο «νεκρός χρόνος» είναι ουσιαστικά μια ήσυχη στιγμή κατά την οποία ένα άτομο μπορεί να απομονωθεί από τον θόρυβο και τις υποχρεώσεις. Όπως έχει δείξει η επιστήμη, είναι χρήσιμο να περνάς λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Χωρίς να κάνεις τίποτα. Χωρίς να δουλεύεις και χωρίς να απασχολείσαι σε κάποια άλλη δραστηριότητα. Αν δεν έχεις χρόνο μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα για να κάνεις κάτι τέτοιο, μπορείς να οργανώσεις το πρόγραμμα σου και να ξυπνάς λίγο νωρίτερα. Έτσι ώστε να έχεις αυτόν τον «νεκρό χρόνο» το πρωί, πριν ξεκινήσεις τις δουλειές σου. Μισή ή μία ώρα μπορεί να είναι αρκετή. Αν το βάλεις στο πρόγραμμα σου θα δεις τα επίπεδα της δημιουργικότητας σου να αυξάνονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jack Ma: «Βλέπω πολλούς νέους να έχουν φανταστικές ιδέες το απόγευμα. Αλλά το πρωί πάνε στην δουλειά τους ξανά»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + fourteen =