αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες μπορείς να κάνεις δωρεάν μεταπτυχιακό

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες μπορείς να κάνεις δωρεάν μεταπτυχιακό

Αν είσαι από αυτούς που ψάχνονται για να κάνουν ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, τότε η παρακάτω λίστα μάλλον σε ενδιαφέρει. Είναι 4 Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες μπορείς να κάνεις δωρεάν μεταπτυχιακό. ‘Η με πολύ χαμηλό κόστος.

Σίγουρα ένα χαρτί δεν σου εξασφαλίζει από μόνο του μια λαμπρή καριέρα. Ωστόσο μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα «όπλο» σου, για να ξεχωρίσεις στην αγορά εργασίας. Μήπως να τσεκάρεις αυτές τις 4 χώρες;

Γερμανία

Μια καλή επιλογή. Σε αυτή τη χώρα τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα στα δημόσια πανεπιστήμια της Γερμανίας είναι δωρεάν. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ένα 20% των προγραμμάτων που έχουν δίδακτρα, τα οποία φτάνουν έως 500 ευρώ το εξάμηνο.

Τσέκαρε το link: https://www.study-in.de/en/

Νορβηγία

Όλοι θα ήθελαν να ζήσουν εκεί. Είναι μία από τις χώρες στην Ευρώπη που προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα δωρεάν σε όσους επιθυμούν να σπουδάσουν στη χώρα ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους. Ωστόσο, οι φοιτητές θα πρέπει να καταβάλλουν ένα πανεπιστημιακό τέλος που ξεκινά από 40 ευρώ κάθε εξάμηνο.

Τσέκαρε τα links

Σουηδία

Η Σουηδία διαθέτει παράδοση πολλών ετών στην εκπαίδευση και στην έρευνα, καθώς πανεπιστήμια λειτουργούσαν στη χώρα από τον 15ο αιώνα. Στη Σουηδία σήμερα λειτουργούν πάνω από 40 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περισσότερες από 20 πόλεις της χώρας. Τα πανεπιστήμια (universitet) και τα πανεπιστημιακά κολέγια (högskola) προσφέρουν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε πολλές ειδικότητες, κάποια όμως εκπαιδευτικά ιδρύματα παρέχουν σπουδές σε μία μόνο ειδικότητα όπως π.χ. το Chalmers University of Technology και το Stockholm School of Economics. H Σουηδία προσφέρει δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού η εκπαίδευση χρηματοδοτείται σχεδόν αποκλειστικά από την Κυβέρνηση της Σουηδίας. Για το λόγο αυτό, δεν υπάρχουν δίδακτρα για τους Σουηδούς και τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα ακόμα μια επιλογή για εσένα.

Τσέκαρε τα Links:

Τσεχία

Εδώ υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες. Οι φοιτητές που μιλούν τσεχικά μπορούν να σπουδάσουν δωρεάν στην Τσεχία σε οποιοδήποτε δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν στα αγγλικά, θα πρέπει να δώσουν δίδακτρα που ανέρχονται στα 3.800 ευρώ ετησίως.

Τσέκαρε τα links:

cmsagency.gr

https://www.studyin.cz

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =